Programe de văzut poze gratis pe calculator PC Windows

Cele mai bune programe de văzut poze gratis pe calculator PC Windows în 2023.

Vizualizatoarele de imagini aparțin unei categorii de software în care cantitatea și calitatea programelor gratuite disponibile face foarte dificil să alegi cel mai bun program de văzut poze și imagini pe calculator.

Singurul lucru sigur este că, având un PC Windows, nu trebuie să vă mulțumiți cu vizualizatorul de imagini standard inclus în Windows și instalarea unui program de văzut poze este obligatorie.

În acest articol găsiți câteva alternative gratuite care, pe lângă faptul că puteți să vizualizați imaginile salvate pe computer, pun la dispoziție și unele instrumente de baza pentru editare poze.

Iată care sunt cele mai bune programe de văzut poze pe calculator Windows.

Cel mai bun program de văzut poze pe computer, XnView

Faimos pentru numeroasele formate imagine suportate (peste 500), XnView este fară îndoiala unul dintre cele mai bune programe gratuite de vizualizat poze și imagini.

Rapid și ușor de folosit, XnView permite, pe lângă organizarea și vizualizarea pozelor, să le rotiți, să le redimensionați, să adăugați efecte digitale, să corectați erorile cele mai comune din poze, să creați gallery pentru Web, să convertiți și să redenumiți mai multe imagini simultan (batch), să comparați pozele una lângă alta și multe alte opțiuni.

Interfața grafica este foarte intuitiva și bine structurata, în care fiecare comanda este vizibila și ușor accesibila.

În plus, XnView oferă și o opțiune utila cu care puteți sa capturați imagini de pe ecran (screenshot), care se pot salva în orice format doriți. Download XnView.

Citește și articolul: Program de făcut video cu poze și muzică.

IrfanView, un program de văzut poze gratuit cu funcții de editare imagini

IrfanView este unul dintre cele mai bune programe de văzut poze pentru PC Windows. Consuma foarte puține resurse și oferă foarte multe funcții avansate pentru modificarea de baza a pozelor.

Permite, de exemplu, sa redenumiți și să convertiți mai multe poze simultan (foldere întregi cu sute de poze), sa adăugați text pe poze, decupare, rotire, redimensionare, permite corectarea culorilor și a luminozității, vizualizarea datelor Exif și multe altele.

Numărul funcțiilor poate fi mărit și cu ajutorul unor pluginuri gratuite, disponibile pe site-ul oficial.

Pe lângă toate acestea, IrfanView suporta o cantitate incredibila de formate imagine, aici găsiți toate formatele suportate. Interfața grafica este simpla și intuitiva, toate opțiunile puse la dispoziție se găsesc în bara de instrumente situata în partea superioara a programului. Download IrfanView.

FastStone Image Viewer, program de vizualizat poze simplu de folosit

Una alt program bun de văzut poze pentru Windows este FastStone Image Viewer. Interfața grafica este splendida, intuitiva și ușor de folosit.

Permite sa vizualizați datele Exif ale fotografiilor, sa creați slideshow-uri (aveți la dispoziție peste 150 de efecte de tranziție de la o poza la alta), sa modificați pozele eliminând defectele și imperfecțiunile cu doar un click, sa adăugați text sau watermarks pe poze, sa aplicați unele efecte digitale, sa redenumiți, redimensionați și să convertiți mai multe poze simultan și multe altele.

Suporta cele mai folosite formate imagine, printre care BMP, JPEG, JPEG 2000, GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO si TGA. Download FastStone Image Viewer.

Citește și articolul: Aplicații de editat poze.

Visions, program de vizualizare poze modern

Este cel mai spectaculos program de văzut poze și galerii de imagini, datorită unei interfețe 3D frumoase și extrem de inovatoare. De exemplu, puteți descărca imaginile de pe o cameră digitală pe computer și le puteți vedea în acest mod complet original.

Imaginile sunt afișate ca miniaturi în mai multe panouri unul lângă celălalt într-o structură 3D. Dacă faceți click pe unul dintre panouri, acesta va fi afișat pe ecran complet, iar de aici puteți vizualiza pozele una câte una.

Apăsând din nou pe pictograma globală (acasă), se revine la afișajul spectaculos, cu toate panourile alăturate în modul tridimensional.

Panourile pot fi aranjate în diferite moduri în acestă vizualizare tridimensională (cilindru, roată orizontală și verticală, disc, etc), și apoi puteți trece de la un panou la altul cu un singur click.

Programul pune la dispoziție și unele instrumente de bază de editare, de exemplu puteți să retușați luminozitatea, contrastul, culorile, să adăugați unele efecte sau să modificați datele EXIF.

În ciuda faptului că suportă doar 5 formate imagine (JPEG, TIFF, GIF, PNG și BMP), Visions este un program de vizualizat poze care merită încercat. Download aici.

ImageGlass, program de văzut imagini pentru calculatoare vechi

ImageGlass este un program de văzut poze gratuit și open source, cu o interfață grafica în stil Windows 8 și de dimensiuni foarte mici (în jur de 13 MB).

Suporta 14 formate imagine, cele mai folosite și în ciuda faptului ca este de mici dimensiuni, pune la dispoziție unele opțiuni utile, de exemplu, zoom, vizualizarea fotografiilor în slideshow, convertirea imaginilor dintr-un format în altul, extragerea cadrelor (frames) dintr-un fișier GIF și multe alte opțiuni. Download ImageGlass.

FreeVimager, program de văzut poze ușor de utilizat

Este un program de mici dimensiuni și suportă majoritatea formatelor imagine. Pe lângă faptul ca puteți să vizualizați imaginile, FreeVimager mai pune la dispoziție și unele instrumente de baza pentru modificarea pozelor, cum ar fi eliminarea efectului „ochi roșii”, redimensionarea pozelor, schimbarea contrastului sau a luminozității sau sa faceți o captura de ecran.

O caracteristica foarte utila și interesanta este aceea ca poate sa deschidă o imagine chiar dacă acesta are o extensie greșita, ceea ce nu orice program de acest tip poate să facă.

Este disponibil și în versiune portable, astfel nu deranjați sistemul de operare cu o noua instalare. Download FreeVimager.

WildBit Viewer, vizualizare poze și editare într-un singur program

Este o altă alternativă gratis ca să vedeți pozele pe computer, care pune la dispoziție numeroase opțiuni.

Pe lângă obișnuitele instrumente de vizualizare, acest software mai pune la dispoziție și unele instrumente de editare poze.

Suportă peste 70 de formate imagine, chiar și unele formate video. Este compatibil cu orice versiune de Windows, începând cu Windows XP și terminând cu Windows 10. Pentru download faceți click aici.

Lasă un comentariu