Cel mai bun client torrent, top alternative gratis la µTorrent

Modul preferat al multor persoane de a descărca repede de pe internet muzică, jocuri, filme, software, seriale TV și documente este download-ul prin protocolul BitTorrent.

Ca să descărcați torrente rapid aveți nevoie de un client torrent bun.

În acest articol puteți să aflați mai multe despre descărcarea prin torrent și care este cel mai bun program de descărcat torrente.

Ce este protocolul BitTorrent?

BitTorrent este un protocol peer-to-peer (P2P) utilizat pentru schimbul de fișiere într-o rețea (internet de exemplu).

Spre deosebire de sistemele tradiționale de schimb de fișiere, obiectivul protocolului BitTorrent este de a produce și de a oferi un sistem eficient de a distribui același fișier la un număr cât mai mare de utilizatori disponibili.

Cu ajutorul protocolului BitTorrent se poate distribui orice fel de fișiere. Fișierele sunt împărțite in bucățele mici care vor fi recompuse la destinație.

Ca să se accelereze downloadul fișierului torrent, bucățile din care este compus pot fi descărcate pe rând în mod aleatoriu de la utilizatorii online, astfel unele bucăți le descărcați de la anumiți utilizatori altele de la alți utilizatori simultan.

Când sunt prezente toate bucățelele fișierului pe calculator, clientul torrent recompune fișierul original.

Descărcarea prin torrent este ușoară și vă permite să atingeți viteze foarte mari și uneori este cel mai rapid mod de a descărca fișiere mari.

Cine se pricepe un pic la descărcarea prin torrent știe că este esențial să aibă un client torrent bun și cel mai comun este programul µTorrent, dar în ultimele versiuni a devenit tot mai greoi, iar publicitatea a început să fie deranjantă.

Din fericire există multe alternative bune care pot să înlocuiască foarte bine programul µTorrent. În acest articol vă prezint cei mai buni clienți de torrent și care sunt caracteristicile lor.

Cel mai bun client torrent gratuit

Așadar, iată care este cel mai bun program de descărcat torrent, după părerea mea.

qBittorrent

Este un client torrent complet gratuit și open source, nu există umbră de publicitate, este rapid, eficient și simplu de utilizat.

Majoritatea clienților torrent ori oferă prea puține opțiuni, ori oferă prea multe (uneori inutile pentru majoritatea utilizatorilor). qBittorrent reușește să combine utilul cu ușurința de folosire, punând la dispoziție majoritatea funcțiilor de care are nevoie un utilizator obișnuit fără să îngreuneze calculatorul sau navigarea pe internet.

Printre funcțiile cele mai importante evidențiez un motor de căutare excelent pentru găsirea fișierelor torrent, posibilitatea de a cripta pachetele schimbate, posibilitatea de a alege nivelul de prioritate pentru fiecare torrent și pentru fiecare fișier din interiorul acestora, posibilitatea de a filtra anumite IP-uri și de a crea torrente.

qBittorrent este disponibil pentru sistemele Windows, începând cu XP și terminând cu Windows 10, MacOS și Linux. Pentru descărcare faceți click aici.

Deluge

Deluge este soluția perfectă pentru cei care caută un client torrent esențial și ușor de folosit capabil să-și facă treaba fără a afecta prea mult performanța calculatorului.

Deluge suportă controlul la distanță prin browser, torrent-uri private și poate fi configurat în cele mai mici detalii.

Dacă aveți nevoie de opțiuni în plus, sunt disponibile unele pluginuri cu care puteți să adăugați funcții noi programului.

Este disponibil pentru Windows, MacOS și Linux. Pentru a încerca acest client de torrent faceți clic aici.

Transmission

Un alt program bun de descărcat torente este Transmission. Se deosebește de celelalte programe prezentate până acum prin simplitatea sa extremă de utilizare (nu necesită aproape nici o configurare) și faptul ca nu îngreunează deloc calculatorul.

Dacă doriți doar un program de descărcat torrent simplu, fără opțiuni inutile și fără publicitate, atunci Transmission este programul perfect. Până nu demult era disponibil doar pentru MacOS și Linux, dar din 2017 a fost lansată și versiunea pentru Windows.

Suportă link magnet, criptarea traficului, control de la distanță prin browser și chiar controlul terminalului. Este disponibil pentru Windows 7 sau 10, MacOS și Linux. Ca să-l descărcați faceți clic aici.

Vuze

Vuze (în trecut cunoscut cu numele Azureus) este un program all-in-one pentru descărcarea fișierelor torrent, redarea și gestionarea conținutului multimedia. Acesta include un motor de căutare pentru fișiere torrent și vă permite să redați toate formatele video principale în cadrul programului.

Vuze suportă sincronizarea conținutului descărcat cu dispozitivele mobile și vă permite să controlați descărcările de la distanță. În plus include și un sistem de abonare pentru fluxurile RSS.

Datorită numeroaselor funcții prezente, Vuze are nevoie de multe resurse ca să funcționeze bine, deci nu este recomandat să-l instalați pe calculatoare mai vechi.

Vuze este gratuit, dar există și o versiune plătită care include un antivirus, redarea fișierelor descărcate și inscripționarea DVD-urilor. Este compatibil cu Windows, MacOS, Linux și Android.

Ca să descărcați Vuze faceți clic aici.

Tixati

Cine caută un program de descărcat torrente gratuit care poate fi rulat de pe un flash drive USB sau hard-disk extern poate să încerce Tixati, un client torrent portable, adică pentru funcționare nu are nevoie de instalare în sistem.

Tixati este disponibil pentru Windows și Linux, prezintă o interfață grafică simplă și ușor de înțeles, iar funcționarea este foarte asemănătoare cu programele torrent prezentate mai sus.

După cum am scris mai sus, Tixati este un program portable, deci trebuie doar să descărcați arhiva care conține programul și să-l extrageți pe computer sau HDD extern. Apoi în funcție de sistemul vostru de operare alegeți versiunea potrivită (32 sau 64 bit) și ca să rulați programul faceți dublu click.

Toate fișierele descărcate le găsiți în folderul Downloads, care se creează în folderul care conține executabilul la prima rulare.

Ca să descărcați Tixati faceți click aici.

BitTorrent

Când se vorbește despre clienții pentru torrente este imposibil să nu se menționeze clientul oficial, adică programul BitTorrent (a nu se confunda cu protocolul). Acest software este dezvoltat de către inventatorul protocolului BitTorrent și a fost primul client torrent lansat in 2001.

Este disponibil în două versiuni: una gratuită cu funcții de bază și una plătită cu suport antivirus, acces de la distanță, player multimedia încorporat, o funcție care optimizează viteză pentru descărcări și multe altele.

Acest client pune la dispoziție două caracteristici care nu sunt prezente la toate programele de descărcat torrente: acceptă trackere private și suportă descărcarea nu numai din rețeaua torrent ci și de la o sursă http normală, așa numita web-based seeding.

Clientul e compatibil cu Windows, MacOS și smartphone-urile și tabletele Android. Faceți click aici ca să-l descărcați.

Programele de descărcat torrent sunt legale?

În ciuda faptului că programele de descărcat prin torrent deseori sunt asociate pirateriei pe internet, aceste programe sunt perfect legale. Deci dacă descărcați și instalați un client torrent pe computer nu încălcați legea.

Doar modul în care este folosit un client torrent poate fi ilegal, de exemplu când se pune la dispoziția altor utilizatori fișiere protejate prin drepturile de autor sau dacă se descarcă ceva pentru care în mod normal ar trebui să se plătească.

Lasă un comentariu