Programe de făcut video din poze cu muzică, scris și efecte speciale

Cele mai bune programe de făcut videoclipuri din poze cu muzică, text și efecte speciale.

Aveți multe fotografii și doriți să creați un videoclip frumos, cu efecte de tranziție, text și muzică de fundal pe care să-l distribuiți pe Facebook sau Youtube?

Puteți să faceți acest lucru foarte simplu. Pe internet, sunt multe programe de făcut video din poze cu muzică pe care le puteți descărca gratuit și pot fi utilizate imediat fără să consultați tutoriale, pentru că sunt foarte simplu de folosit.

În mod evident, pentru a crea un videoclip cu poze și muzică frumos, este esențial să aveți, de asemenea, o bună doză de imaginație și creativitate.

Haideți să descoperiți ce programe de făcut video cu poze și muzică gratis puteți să folosiți.

Citește și articolul: Program de editat poze.

Programe de făcut video din poze cu muzică pentru Windows

Următoarele programe gratuite de creat videoclipuri cu poze sunt pentru utilizatorii de calculatoare cu Windows.

Windows Movie Maker, cel mai simplu program de făcut video din poze

Dacă aveți un PC Windows, pentru a crea videoclipuri cu poze cel mai simplu program este Windows Movie Maker.

Acest program gratuit vă permite să editați, să tăiați și să aplicați efecte speciale tuturor formatelor principale de fișiere video.

Deși scopul său principal este de a edita rapid și simplu videoclipuri acest software poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crea videoclipuri cu fotografii și muzică de fundal.

Utilizarea programului Windows Movie Maker pentru a face video frumoase cu poze și muzică este foarte ușor.

Trageți doar imaginile care vor fi folosite în film în fereastra principală a programului și adăugați toate efectele de tranziție și melodiile dorite.

Rezultatul final poate fi salvat pe PC sau trimis online direct pe Facebook și pe YouTube.

Windows Live Movie Maker este numai pentru Windows și este gratuit.

Software-ul face parte din pachetul Windows Essentials, dar ca să-l folosiți, nu este necesar să instalați toate celelalte programe propuse.

Din nefericire, suita nu mai este oficial susținută de Microsoft și ca să descărcați programul trebuie să accesați alte site-uri.

În prezent, pentru a descărca Windows Live Movie Maker (în engleză) puteți să faceți clic aici.

Movie Maker 10

Un foarte bun program de făcut video din poze cu muzică, care se poate descărca gratis de pe Microsoft Store, este Movie Maker 10. Atenție: acest software este disponibil doar pentru cine are Windows 11 sau 10 pe calculator.

Interfața grafică este extrem de simplă, curată, fără pictograme care să confunde utilizatorii, astfel folosirea este incredibil de ușoară chiar și pentru cine nu a mai folosit niciodată un astfel de software.

Practic, alegeți pozele care doriți să compună filmulețul făcând click pe ”Add clip”, alegeți pentru fiecare poză în parte timpul de expoziție, efectul de tranziție, eventual adăugați un titlu scris, apoi adăugați o melodie sau mai multe care să se audă pe fundal făcând click pe ”Add music”.

Faceți click pe ”Save video”, alegeți formatul dorit și în câteva secunde programul va crea videoclipul vostru.

Videoclipurile pot fi compuse din poze și/sau video, se poate adăuga muzică pe fundal, scris pe poze, iar efectele de tranziție sunt peste 30.

Cu adevărat foarte bun, recomandat pentru persoanele care doresc să creeze rapid și simplu un filmuleț fără prea multe pretenții.

Merită încercat, mai ales pentru că este gratuit. Pentru download de pe Microsoft Store faceți click aici.

4K Slideshow Maker

Un alt program gratuit și simplu de folosit cu care puteți să creați rapid un video din poze cu muzică este 4K Slideshow Maker.

Folosirea este extrem de simplă: după ce descărcați programul și-l instalați, îl deschideți, adăugați pozele care doriți să compună videoclipul făcând click pe ”Add Photos”, eventual le aranjați ordinea în care doriți să apară (ca să mutați o poză trebuie să țineți apăsat click stânga și o trageți în poziția dorită), apoi adăugați melodia dorită făcând click pe ”Change Music” și cu un simplu click pe ”Make Slideshow” programul va crea videoclipul.

Programul nu pune la dispoziție prea multe opțiuni, dar dacă faceți click pe pictograma ”Preferences”, care se găsește sus în dreapta, puteți să alegeți durata vizualizării pozelor, durata tranziției de la o poză la alta, formatul video, aspectul și calitatea.

Acest software este recomandat mai mult utilizatorilor începători, care doresc să creeze rapid un videoclip din poze cu muzică fără prea multe pretenții, cine caută un program cu mai multe opțiuni și efecte speciale mai jos sunt prezentate alte programe mai avansate.

Ca să descărcați 4K Slideshow Maker faceți click aici.

DVD Slideshow GUI

Un alt program de făcut video din poze cu muzică gratuit și simplu de folosit pentru Windows este DVD Slideshow GUI.

După cum puteți ghici cu ușurință din denumire este un software care vă permite să creați video din fotografii în format DVD.

Programul este foarte ușor de utilizat și suportă aproape toate formatele de fișiere media. Vă permite să creați prezentări și videoclipuri spectaculoase bogate în efecte de tranziție, muzică de fundal și scris personalizat.

Pentru a descărca DVD Slideshow GUI pe computer, faceți clic aici.

PhotoFilmStrip

PhotoFilmStrip este un program mic care vă permite să creați video di poze cu muzica, obținând prezentări spectaculoase cu muzică de fundal, text și efecte de tranziție care pot fi apoi salvate pe computer în format Video CD, Super-Video CD, DVD și video de înaltă calitate.

Pentru a folosi acest program gratuit, doar câteva click-uri sunt suficiente. Datorită interfeței de utilizator simple și clare, chiar și utilizatorii mai puțin experimentați nu vor avea probleme la folosirea acestuia.

PhotoFilmStrip este un program gratuit și este disponibil doar pentru Windows. Pentru a descărca PhotoFilmStrip pe computerul dvs., faceți clic aici.

Openshot

Openshot este un program de editat video gratuit care printre multele opțiuni disponibile, pune la dispoziție și opțiunea de a crea un videoclip din poze cu muzică, text și efecte speciale de tranziție.

Interfața programului este foarte intuitivă și ușor de înțeles.

Chiar dacă este gratis, acest software se ridică aproape la nivelul celor profesionale. Merită să-l încercați măcar o data.

Openshot este disponibil pentru mai multe sisteme de operare, Windows, Mac OS și Linux. Ca să-l descărcați faceți click aici.

ffDiaporama

ffDiaporama este un program open source care vă permite să realizați rapid și ușor filmulețe din poze cu muzică, scris și efecte speciale.

Acest program este un pic asemănător cu Windows Live Movie Maker în ceea ce privește modul de funcționare. Trebuie să importați pozele, eventuale videoclipuri și muzica, apoi puteți să alegeți ordinea de apariție, să adăugați diferite efecte speciale, scris și efecte de tranziție.

Filmulețul se poate salva în diferite formate pentru telefoane, în flash sau Divx (AVI sau MKV).

ffDiaporama este disponibil pentru Windows și Linux. Ca să-l descărcați faceți click aici.

Fotografii (Photos) din Windows 10

Cine are instalat pe calculator Windows 10 poate să facă un filmuleț din poze cu muzică cu ajutorul programului Fotografii, inclus în sistem.

Începând cu Windows 10, Microsoft a renunțat la vechiul vizualizator de poze și l-a înlocuit cu aplicația Fotografii (Photos în engleză), care are ca principală funcție să vizualizeze și să gestioneze pozele.

În plus, cu Fotografii puteți să creați video din poze cu muzică, text și efecte speciale de tranziție.

Dacă nu aveți Fotografii în sistemul vostru Windows 10 îl puteți descărca gratuit de aici.

Free Bolide Slideshow Creator

Free Bolide Slideshow Creator este unul dintre cele mai simple programe de făcut filmulețe cu poze și muzică pe fundal.

Opțiunile, efectele și filtrele puse la dispoziție sunt mai puține în comparație cu programele prezentate până acum, dar în schimb este mai ușor de folosit.

Interfața grafică este intuitivă și ușor de înțeles, cu doar câteva click-uri puteți imediat să creați un videoclip.

Videoclipul creat se poate salva doar în 5 formate, AVI, FLV, MKV, MP4 și WMV. Nu se poate seta nici calitatea videoclipului, ci puteți să alegeți doar între calitate foarte bună, bună și mediocră.

În general este un program bun, dedicat acelor utilizatori care doresc să creeze rapid un videoclip din poze cu muzică fără prea multe pretenții. Pentru download faceți click aici.

Citiți și articolul: Program de descarcat muzica.

Programe de făcut video cu poze și muzică pentru MacOS

Folosești un Mac? Nici o problemă, puteți să vă bazați pe o gamă largă de programe pentru a crea videoclipuri cu poze și muzică, dintre care multe sunt gratuite și chiar incluse „standard” în computer.

Photos

Dacă aveți un Mac, puteți apela la programul Photos pentru a crea filmulețe cu pozele voastre. Acest program este programul implicit din MacOS pentru gestionarea fotografiilor.

Programul are o interfață de utilizator modernă și foarte ușor de înțeles și oferă utilizatorilor numeroase funcții pentru a crea videoclipuri frumoase. Pentru fiecare videoclip cu poze se poate adăuga muzică de fundal, scris și puteți alege o temă cu efecte de tranziție din cele disponibile.

Pentru a începe crearea unui video din poze cu muzică este suficient să apăsați pe butonul + localizat în partea din dreapta sus a ecranului aplicației și selectați elementele care urmează să fie adăugate. Apoi puteți exporta prezentarea creată pe hard disk-ul Mac sau o puteți trimite direct în iTunes.

Photos este o aplicație care este încorporată în sistemul de operare MacOS, este compatibilă numai și exclusiv cu MacOS și este total gratuită. Puteți găsi Photos direct pe Mac, accesând dosarul Aplicații.

Programe de făcut video cu poze și muzica online

Dacă nu doriți să instalați nici un program de mai sus, puteți să folosiți o aplicație online, unde puteți să creați gratuit și rapid un filmuleț din poze cu muzică.

Iată care sunt cele mai bune:

Photopeach: vă permite să creați online un video cu poze și muzică, să adăugați scris, elemente grafice, emoticon și efecte speciale. Este total gratuit, dar înregistrarea este obligatorie.

Smilebox: este o altă aplicație online care transformă o serie de imagini într-un video muzical, bogat în efecte speciale și de tranziție. Videoclipul poate fi compus nu doar din poze ci și din alte videoclipuri. Este un serviciu gratuit, dar înscrierea este obligatorie.

Masher: este o altă aplicație bună de făcut video cu poze și muzică online. Interfața este simplă și ușor de înțeles, în plus, Masher are și o aplicație Facebook, care vă permite să creați un video cu pozele voastre de pe Facebook.

Adobe Spark: este un alt program de făcut video din poze online, cu o interfață grafică simplă și intuitivă. Vă permite să creați videoclipuri din poze și/sau alte videoclipuri, să adăugați o melodie pe fundal, scris pe poze și unele efecte speciale. Înregistrarea este obligatorie ca să folosiți acest serviciu.

Kizoa: este un site gratuit care printre numeroasele opțiuni puse la dispoziție, permite să creați un videoclip din poze cu muzică (slideshow). Puteți să folosiți pentru videoclip pozele de pe computer sau de pe diferite site-uri de socializare, să le aranjați în ordine în care doriți, să adăugați efecte speciale, scris și tranziții. Videoclipul poate fi salvat în format AVI sau MPEG.

Lasă un comentariu