Programe de inscripționare CD și DVD gratis pentru PC Windows

Descarcă cel mai bun program de făcut CD / DVD cu muzică, filme sau date.

Chiar dacă în ultimul timp CD-urile și DVD-urile sunt tot mai puțin folosite, de multe ori poate aveți nevoie să inscripționați un CD cu muzică MP3 ca să-l ascultați în mașină sau să salvați poze, video, software sau documente importante pe un DVD.

Care este cel mai bun program de făcut CD gratis în 2023?

Iată câteva programe de inscripționare CD și DVD gratuite, astfel puteți să-l alegeți pe cel care vă este mai util.

Cel mai bun program de făcut CD/DVD gratuit, CDBurnerXP

CDBurnerXP este unul dintre cele mai complete și mai bune programe de inscripționare CD și DVD, recomandat atât acelor persoane care caută un simplu program de făcut un CD MP3, cât și acelor utilizatori care au nevoie de unele funcții avansate, de exemplu să inscripționeze un Blu-ray sau creeze un disc bootabil.

Cu CDBurnerXP puteți să inscripționați un disc cu date (MP3, audio, video, documente, etc.), să creați și să inscripționați o imagine ISO, să inscripționați un DVD video, să creați un disc audio cu sau fără pauze între track-uri, să copiați sau să extrageți track-urile unui disc audio și să ștergeți conținutul prezent pe un disc reinscriptibil (CD-RW).

Interfața grafică este clară și simplă, imediat se înțelege ce trebuie să faceți, este complet tradus în limba română și este compatibil cu orice versiune de Windows, începând cu XP și terminând cu Windows 11.

Pentru download și instalare faceți click aici.

Ashampoo Burning Studio FREE

Ashampoo Burning Studio FREE este un alt program gratuit de inscripționare CD și DVD, derivat din programul comercial Ashampoo Burning Studio.

Interfața grafică este foarte intuitivă și ușor de înțeles, mai ales că programul este complet tradus în limba română.

Cu Ashampoo Burning Studio FREE puteți să creați disc cu date, CD audio, CD MP3, să copiați un CD audio, să extrageți track-urile de pe un CD audio, să creați un DVD video, video CD (VCD), super video CD (SVCD), să creați o imagine de disc, să inscripționați imaginea unui disc (sunt suportate imagini de disc în format ISO, CUE/BIN și ASHDISC) și să ștergeți un disc reinscriptibil (CD-RW).

Programul este compatibil cu sistemele Windows 7/8/10/11 și se poate descărca și instala gratuit, dar trebuie activat cu un e-mail valid. Pentru download faceți click aici.

InfraRecorder, un program de făcut CD bun și gratis

Gratuit și open source, InfraRecorder este un alt program de făcut CD și DVD pe care vă sfătuiesc să-l instalați pe calculator dacă aveți nevoie de un astfel de software.

Cu InfraRecorder puteți să inscripționați rapid CD și DVD audio, CD și DVD cu date, discuri mixte cu date și audio, să creați și să inscripționați imagini ISO sau BIN/CUE, să clonați un disc și să ștergeți discurile reinscriptibile folosind patru metode diferite.

Interfața grafică este simplă, se înțelege imediat cum funcționează, mai ales că este disponibil și în limba română.

InfraRecorder este compatibil cu orice versiune de Windows și pentru download faceți click aici.

BurnAware Free, un program de făcut CD ușor de utilizat

BurnAware Free este un alt program de inscripționat gratis, ușor de utilizat, care permite utilizatorilor să salveze toate tipurile de fișiere, cum ar fi fotografii, imagini digitale, arhive, documente, muzică, filme și videoclipuri pe CD-uri, DVD-uri sau Blu-ray.

Cu acest software puteți să creați CD/DVD bootabile, discuri multisesiune cu date, CD Audio de înaltă calitate, CD Mp3, DVD Video, să creați și să inscripționați imagini ISO și să ștergeți discuri reinscriptibile.

Interfața grafică este frumoasă, simplă și ușor de înțeles.

Există și două versiuni contra cost, care pun la dispoziție unele funcții în plus, cum ar fi copierea directă a discurilor, extragerea pistelor de pe un CD Audio, să recuperați datele de pe CD/DVD stricate sau să folosiți programul într-o activitate comercială, dar pentru cine caută doar un program de făcut CD bun, versiunea gratuită este suficientă.

BurnAware Free este compatibil cu orice versiune de Windows, începând de la Windows XP și terminând cu Windows 11 (32 sau 64 biți). Pentru download faceți click aici.

StarBurn, unul dintre cele mai bune programe gratis de făcut CD

O altă soluție de inscripționare CD și DVD este StarBurn, un program gratuit care pune la dispoziție numeroase funcții, poate superior altor programe contra cost.

Interfața grafică este simplă și chiar dacă este doar în engleză se înțelege imediat cum funcționează.

Opțiunile și funcțiile sunt foarte multe. Pe lângă faptul că puteți să creați CD, DVD e Blu-Ray (inclus HD-DVD), StarBurn vă oferă și posibilitatea să creați CD Audio și DVD Video, VCD și SVCD.

În plus, cu StarBurn puteți să creați un CD/DVD bootabil, să creați imagini ISO, să împărțiți un DVD9 în două părți DVD5, să extrageți track-urile de pe un CD și multe altele.

StarBurn este compatibil cu orice versiune de Windows, începând cu Windows XP, și pentru o bună funcționare nu are nevoie de multe resurse hardware, deci este recomandat să fie instalat și pe calculatoare mai vechi. Pentru download click aici.

Alte programe de inscripționare CD și DVD interesante

IMGBurn: este cel mai simplu și mai ușor de folosit program de creat și inscripționat imagini ISO, BIN/CUE, NRG, CDI, MDS, etc. Dar nu se limitează doar la inscripționarea imaginilor de disc, cu IMGBurn puteți și să creați CD Audio, CD MP3, DVD Video, Blu-ray Video și HD DVD Video.

WinBurner: este un alt program de făcut CD și DVD gratuit, simplu și ușor de folosit. Pe lângă faptul că puteți să inscripționați pe CD/DVD poze, muzică, video, documente, arhive sau orice alte fișiere, cu WinBurner puteți să creați CD/DVD bootabile, să creați și să inscripționați imagini de disc ISO.

CDRTFE: este un software gratuit și open source de inscripționare, care pe lângă clasicele funcții de inscripționare oferite de celelalte programe prezentate până acum, pune la dispoziție și funcția de inscripționare simultan pe mai multe unități optice. Personal nu am mai întâlnit acestă caracteristică la un software gratuit.

Totally Free Burner: este un program de inscripționare gratuit și foarte simplu de utilizat, cu o interfață grafică asemănătoare cu programul IMGBurn. Puteți să creați CD/DVD cu date, CD Audio, VideoCD, DVD video și să inscripționați imagini ISO/BIN.

Lasă un comentariu