Programe de editat poze gratis: câteva alternative la Photoshop

0

Se știe că Photoshop este cel mai bun program de editat poze, dar, pentru că nu este foarte ieftin, nu oricine își permite să-l cumpere, mai ales dacă nu este un profesionist în grafică și desen. Cine dorește să modifice o fotografie din când în când, poate să încerce unele programe de modificat poze gratis, care, chiar dacă nu oferă toate opțiunile puse la dispoziție de Photoshop, vă pot ajuta să retușați imaginile fără să plătiți sume imense pe software profesionale.

Mai jos găsiți o listă cu cele mai bune programe gratuite de editare poze pentru Windows.

GIMP, cel mai bun program de editat poze gratuit

GIMP este unul dintre cele mai bune programe de modificat poze, fiind considerat de mulți utilizatori o bună alternativă la Photoshop.

Chiar dacă în ultimele versiuni interfața grafică a fost îmbunătățită simțitor, aceasta nu este prea intuitivă și la început poate rezulta un pic confuză, dar după câteva minute de practică se înțelege cum funcționează acest software. Este recomandat să citiți numeroasele tutoriale prezente pe site-ul oficial, astfel se învață mai repede utilizarea programului. Și pe YouTube se găsesc numeroase tutoriale video în care puteți să vedeți ce poate să facă acest software.

GIMP pune la dispoziție gratuit foarte multe instrumente de editare, începând cu cele mai simple, cum ar fi redimensionare, decupare, adăugare de text și terminând cu cele mai complexe, cum ar fi desenul pe mai multe straturi, aplicarea de efecte speciale și multe altele.

Este un program compatibil cu Windows 7/8/10, Mac OS și Linux. Download GIMP de aici.

PhotoScape, un program de modificat poze simplu de folosit

Al doilea program de editat poze gratis din acestă listă este PhotoScape, un instrument de gestionare a fotografiilor care oferă tot felul de funcții avansate pentru retușare și îmbunătățire.

Nu oferă toate funcțiile programului GIMP, dar în schimb este foarte ușor de utilizat, astfel chiar și cine nu a mai folosit niciodată un software de editare poze nu va întâmpina greutăți la folosire.

Instrumentele oferite gratuit de PhotoScape sunt multe, printre care se evidențiază:

  • eliminarea imperfecțiunilor (riduri, cicatrici, pete, etc.);
  • eliminarea ochilor roșii;
  • se pot crea rapid montaje, GIF-uri animate și colaje de poze;
  • modificarea simultană a mai multor fotografii;
  • numeroase efecte speciale și filtre care se pot aplica pe poze.

Pe lângă toate acestea, PhotoScape pune la dispoziție și clasicele instrumente de redimensionare, rotire, decupare, scris pe poze, corectarea culorilor și multe altele.

Dacă doriți să încercați acest software faceți click aici pentru download.

Distribuie pe Social Network

Lasa un comentariu