Aplicații de numărat pașii pentru telefon Android și iPhone (pedometru sau contor de pași)

Cele mai bune aplicații de numărat pașii pentru telefon Android și iPhone în 2023.

Toți știm că mersul pe jos aduce doar beneficii sănătății, ne ajută să fim mai activi, tonifică picioarele și ajută la slăbire.

Dacă v-ați hotărât să spuneți NU unei vieți sedentare, să faceți mai multă mișcare și să mergeți pe jos mai mult, puteți să instalați pe telefon o aplicație de numărat pașii (numită și pedometru, contor de pași sau calculator de pași), astfel puteți să monitorizați cu precizie activitatea fizică.

Nu știți ce aplicație calculator de pași să instalați pe telefon? Pe Google Play și App Store sunt multe aplicații care numără pașii pentru telefoane Android, unele gratis și unele contra cost.

În acest articol găsiți o listă cu cele mai bune aplicații gratuite care îți numără pașii și măsoară distanțele parcurse pe jos folosind senzorii telefonului și/sau GPS-ul. Multe dintre ele arată și câte calorii ați consumat în timpul antrenamentului.

ActivityTracker, o aplicație de numărat pașii și caloriile dezvoltată de o companie românească

Prima aplicație de numărat pașii pe care o recomand este ActivityTracker, o aplicație gratuită dezvoltată de compania românească Bits&Coffee.

Pe lângă faptul că va monitoriza pașii făcuți, aplicația ActivityTracker vă arată și caloriile consumate, distanța parcursă și timpul pe care l-ați dedicat activității fizice.

În plus, ca să protejeze bateria telefonului, aplicația ActivityTracker folosește doar senzorul de mișcare, deci nu este nevoie de GPS ca să funcționeze corect.

Interfața grafică este simplă și intuitivă, astfel chiar și cine nu a mai folosit o astfel de aplicație nu va întâmpina greutăți la folosire.

Ca să funcționeze bine aplicația este recomandat să setați în profilul personal anumite date, cum ar fi greutatea, înălțimea, lungimea pasului și așa mai departe.

Aplicația ActivityTracker este gratuită, dar în interfața este prezentă publicitate, dar care oricum nu este deranjantă.

Dacă doriți să eliminați din interfață publicitatea puteți să treceți la versiunea ”PRO”, care mai oferă în plus câteva opțiuni utile.

Dacă doriți să instalați aplicația de numărat pașii ActivityTracker pe dispozitiv Android apăsați pe acest link. Pentru iOS apăsați pe acest link.

Aplicație care îți numără pașii simplu de utilizat, Pedometer

O altă aplicație de numărat pașii pentru Android și iPhone pe care o recomand în acest articol este Pedometer.

Aplicația este gratuită și pe lângă faptul că monitorizează pașii făcuți, arată și câte calorii ați consumat, distanța parcursă, viteza medie și durata traseului.

Folosirea aplicației este extrem de simplă, trebuie doar să deschideți aplicația și imediat aceasta începe să numere pașii făcuți. Funcționează bine și dacă țineți telefonul în mână, buzunar sau geantă.

Interfața grafică este frumoasă și intuitivă, iar informațiile despre distanțele parcurse sunt furnizate prin grafice clare și ușor de înțeles.

La început trebuie să configurați aplicația furnizând anumite date, de exemplu greutatea, înălțimea și vârsta, dar cel mai important este să configurați bine lungimea pasului pentru că senzorul telefonului va fi calibrat pe această valoare.

Dacă dintr-un anumit motiv trebuie să vă opriți din mers, de exemplu să urcați într-o mașină sau să faceți o pauză, este recomandabil să apăsați butonul Stop și să porniți aplicația când începeți să mergeți din nou, altfel aplicația după câteva minute de pauză se oprește singură și nu mai pornește automat când începeți să mergeți din nou.

Ca să instalați aplicația Pedometer pe telefon Android apăsați aici. Pentru iPhone accesați acest link.

Contor de pași – pedometru și contor de calorii gratis

”Contor de pași – pedometru și contor de calorii” este o altă aplicație gratuită pentru Android care numără pașii și măsoară distanțele parcurse pe jos foarte precis.

Pe lângă faptul că arată câți pași faceți zilnic, aplicația calculează și câte calorii ați ars cu o serie de grafice colorate.

Este posibil să numărați pașii zilnic sau săptămânal și să vă fixați anumite obiective, de exemplu 1000 de pași sau 30.000 de pași care trebuie parcurși într-un anumit timp. La atingerea obiectivelor obțineți niște insigne (badges) care vă ajută să fiți mai motivați să atingeți următorul obiectiv propus.

În cazul în care trebuie să vă opriți din mers, de exemplu să telefonați, este foarte ușor să puneți aplicația pe pauză și să o reporniți atunci când reîncepeți să mergeți.

Pentru ca numărul pașilor făcuți să fie exact, trebuie să introduceți corect datele voastre în setările aplicației, astfel se reglează bine sensibilitatea aplicației. Dacă nu faceți acest lucru, numărul pașilor va fi greșit, dar mai ales distanțele parcurse nu vor fi contorizate corect și nu veți înțelege motivul.

Ca să funcționeze aplicația nu utilizează GPS-ul, ci doar senzorul integrat în telefon, acest fapt este un bine pentru că nu consumă mai deloc bateria telefonului.

Ca să instalați aplicația de pe Magazinul Google Play apăsați aici.

Pedometru – contor de pași și de calorii bun și gratuit

Una dintre cele mai bune aplicații de numărat pașii este Pedometru, o aplicație care arată și caloriile consumate în timpul mersului, distanța parcursă și durata deplasării.

Ca și la celelalte aplicații prezentate mai sus, trebuie să setați bine datele voastre, adică greutatea, înălțimea și lungimea pasului.

Interfața este frumoasă și simplă, datele despre numărul pașilor, distanțele și caloriile arse sunt prezentate în grafice ușor de înțeles.

Aplicația vă permite să vă fixați anumite obiective, astfel sunteți mai motivați să mergeți mai mult pe jos.

Nici această aplicație nu folosește GPS-ul pentru contorizarea pașilor, ci doar senzorii integrați în telefon, astfel aplicația când funcționează nu consumă bateria.

Ca să instalați aplicația Pedometru pe telefon apăsați aici.

Aplicații de numărat pașii Android, StepsApp Pedometer

StepsApp Pedometer este o altă aplicație care îți numără pașii, renumită pentru interfața sa foarte frumoasă și modernă, caracterizată de prezența unor animații fantastice.

Folosind aplicația pedometru StepsApp, puteți să vizualizați cu ușurință datele de activitate și să monitorizați numărul pașilor, distanța parcursă pe jos, caloriile consumate și multe altele.

Aplicația StepsApp Pedometer poate fi descărcată gratuit dar, pentru a accesa unele funcții avansate, este necesar să efectuați unele achiziții în aplicație.

Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Pedometer, Step Counter & Weight Loss Tracker App

Pedometer, Step Counter & Weight Loss Tracker App este o altă aplicație care îți numără pașii și caloriile arse.

Utilizarea acestui calculator de pași  este foarte simplă: instalați aplicația de pe Magazin Play, o deschideți și imediat începe să numere pașii făcuți.

Ca și la celelalte aplicații de numărat pașii prezentate până acum, pentru o funcționare corectă trebuie să specificați greutatea, înălțimea, vârsta și așa mai departe.

Interfața grafică este elegantă și ușor de înțeles. Sunt prezente o serie de opțiuni utile, cum ar fi grafice cu numărul de pași și calorii arse, puteți să vă fixați anumite obiective (Challenges) și o comunitate numeroasă unde puteți să distribuiți rezultatele și care vă motivează să vă atingeți obiectivele propuse.

Ca să instalați această aplicație care numără pașii și arată câte calorii ai ars de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Aplicație de numărat pașii simplă și eficientă, Accupedo Pedometer – Step Counter

Cine caută un calculator de pași bun și ușor de utilizat poate să încerce aplicația ”Accupedo Pedometer – Step Counter”.

Această aplicație are o interfață cu adevărat frumoasă și clară, gata să numere toți pașii făcuți în timpul zilei.

Puteți stabili un obiectiv minim de pași zilnici (cu un grafic rotund pentru a indica câți pași mai aveți până când atingeți obiectivul), distanța parcursă, numărul de calorii pierdute, viteza medie și timpul efectuat.

În partea de jos a aplicației puteți vedea un grafic mic cu numărul de pași răspândiți în timp, astfel încât puteți să aflați unde ați mers cel mai mult.

Aplicația monitorizează toate progresele atât săptămânal cât și lunar și se sincronizează excelent cu orice dispozitiv pentru fitness cum ar fi smartwatch și smartband.

Dacă doriți să încercați această aplicație care numără pașii o puteți instala gratuit de pe Magazin Play de la acest link.

Lasă un comentariu