Cele mai bune aplicații GPS offline (fără internet) gratis pentru telefon Android

Top cele mai bune aplicații GPS fără net (offline) gratis pe telefon Android în 2024.

Majoritatea aplicațiilor de navigație GPS funcționează doar online, adică doar dacă aveți o conexiune internet activă pe telefon, cum ar fi de exemplu Waze, una dintre cele mai bune aplicații GPS gratis, dar care nu merge fără internet.

Dacă intenționați să călătoriți într-o zonă fără acoperire sau într-o țară străină fără roaming, puteți să instalați pe telefon o aplicație GPS offline, care vă pune la dispoziție opțiunea să descărcați hărțile pe telefon și să creați un traseu chiar dacă nu aveți conexiune internet.

Iată care sunt cele mai bune aplicații GPS fără internet în 2024 pentru Android.

Hărți sau Google Maps, poate cea mai bună aplicație GPS gratis

Google Maps, în limba română cunoscută cu numele ”Hărți”, este o aplicație GPS gratuită preinstalată pe telefoanele și tabletele Android.

Cel mai bine funcționează online, adică dacă aveți conexiune internet, dar Google Maps pune la dispoziție opțiunea să descărcați anticipat harta dintr-o zonă și să o consultați apoi offline, fără internet.

Ca să utilizați această opțiune trebuie să deschideți meniul aplicației (apăsați pe cele trei linii orizontale din stânga sus) și alegeți ”Hărți offline”. Alegeți zona pe hartă și apoi puteți să o descărcați pe telefon.

Harta se descarcă în memoria telefonului, dar dacă aveți un card de memorie în telefon, harta se poate descărca și pe card.

Fără internet, aplicația GPS Hărți vă ajută să creați un traseu sau să căutați locații în zonă, dar nu aveți la dispoziție informații despre transportul public sau mersul pe jos.

Un alt dezavantaj să utilizați aplicația Google Maps fără net este faptul că se poate descărca o hartă de mici dimensiuni, care apoi se șterge automat din memoria telefonului după 30 de zile.

Dacă nu aveți aplicația Hărți deja instalată pe telefon o puteți descărca de pe Magazin Play de la acest link.

Maps.Me, cea mai bună aplicație GPS fără internet 2024

Maps.Me este o aplicație GPS gratuită, care vă permite să descărcați hărți din toată lumea și să le utilizați offline (fără conexiune la internet).

Această aplicație GPS offline este foarte utilă atunci când doriți să vă aventurați în locuri unde internetul nu funcționează sau nu există acoperire GSM.

Interfața grafică este foarte simplu de înțeles, cu foarte multe opțiuni utile pentru utilizatori.

Hărțile sunt toate gratuite, rapide și, mai presus de toate, foarte detaliate. Puteți crea trasee către diferite puncte de interes, trasee de drumeții, în plus, puteți să folosiți acest navigator GPS cu mașina, pe jos sau cu bicicleta.

Aplicația GPS Maps.Me are și avantajul că hărțile sunt actualizate zilnic de milioane de colaboratori OpenStreetMap (care este o alternativă validă open source la Google Maps și Apple Maps), astfel sunteți siguri că puteți alege cel mai bun traseu.

În plus, prin descărcarea locului de interes, Maps.Me oferă descrierea atracțiilor turistice, muzeelor, monumentelor, parcurilor și vă permite, tot offline, să căutați restaurante, cafenele, hoteluri sau informații despre transporturile publice.

Dacă doriți să instalați acesată aplicație GPS fără net pe telefon Android, accesați acest link de pe Magazin Play.

HERE WeGo – City Navigation, aplicație GPS offline cu hărți detaliate

HERE WeGo este una dintre cele mai bune aplicații GPS gratis pentru Android.

Este o aplicație GPS foarte ușor de utilizat, hărțile se pot descărca în memoria telefonului, astfel se pot utiliza fără conexiune internet și pune la dispoziție informații detaliate despre transportul în comun (dacă există conexiune internet).

Aplicația include servicii precum GetYourGuide, Trip Advisor, BlaBlaCar, Expedia, Car2Go, Wikipedia și Hotels Combined care permit să aveți informații detaliate despre localități și punctele de interes, și, în unele orașe, puteți să folosiți serviciile de car sharing.

Folosirea aplicației este extrem de simplă, pentru a începe să o utilizați nu trebuie să faceți nicio procedură de configurare. To ce trebuie să faceți este să deschideți aplicația, să apăsați pe butonul ”Go” și să setați dacă doriți poziția geografică a casei dvs.

Ca să descărcați hărțile offline, trebuie să apăsați pe meniul de sus stânga (cele trei linii orizontale) și să alegeți opțiunea de descărcare a hărților. Inițial aplicația recomandă să descărcați harta din zona voastră, dar este posibil să descărcați orice hartă din orice regiune din lume.

Dacă doriți să încercați acesată aplicație GPS gratis o puteți descărca de pe Magazin Play apăsând pe acest link.

Aplicație GPS fără internet bună și simplă, Sygic

Sygic este cea mai instalată aplicație de navigație GPS offline din Google Play Store.

Compania care dezvoltă acesată aplicație GPS are un acord cu TomTom care îi permite să furnizeze hărți offline pentru orice țară din lume. Hărțile sunt actualizate constant și se pot descărca pe telefon, în acest mod puteți să folosiți această aplicație GPS fără să aveți o conexiune la internet.

Interfața grafică este captivantă și realistică, iar utilizarea este simplă și fluidă. Hărțile sunt precise și bogate în detalii, sistemul de navigație este perfect, iar recalcularea rutei este rapidă.

Dacă dispozitivul pe care este instalată aplicația Sygic este conectat la internet, puteți să vedeți informații în timp real despre trafic, vă notifică cele mai apropiate parcări, care benzinării din apropiere au cele mai mici prețuri la combustibil și multe altele.

Sygic oferă o versiune gratuită și plătită. Versiunea contra cost se poate testa gratuit timp de 7 zile.

Pentru instalare de pe Magazin Google Play apăsați pe acest link.

Lasă un comentariu