Aplicații Android utile gratis care vă ajută să folosiți mai bine telefonul

Aveți un telefon Android nou și doriți să instalați câteva aplicații utile care să vă ajute să-l folosiți mai eficient?

Iată câteva aplicații Android utile gratis, cele mai bune și mai folositoare în 2023, împărțite pe categorii, care se pot descărca rapid și gratuit de pe Magazin Play.

Antivirus

Încep această listă cu aplicații utile Android cu protecția antivirus. Un antivirus pe telefon cu Android nu este neapărat necesar, dar este recomandat să-l instalați.

Sistemul de operare Android devine tot mai des ținta atacurilor informatice, astfel, dacă doriți să vă țineți în siguranță datele de pe telefon ar trebui instalat un antivirus bun, capabil să vă protejeze telefonul de malware.

În plus, pe lângă protecția antivirus oferită, aceste aplicații pun la dispoziție și alte opțiuni utile, cum ar fi blocarea aplicațiilor cu parolă, blocarea numerelor de telefon care vă deranjează cu apeluri nedorite sau localizarea telefonului dacă îl pierdeți.

Iată care sunt cele mai bune și mai complete aplicații antivirus Android gratis:

Stocare fișiere online

Chiar dacă în ultimul timp telefoanele mobile pun la dispoziție tot mai mult spațiu de stocare, dacă faceți multe fotografii sau filmați mult cu telefonul, poate aveți nevoie de un spațiu de stocare online (cloud), astfel economisiți spațiul disponibil pe telefon și, în plus, nu pierdeți pozele și videoclipurile voastre în cazul în care se strică telefonul, îl pierdeți sau vă este furat.

Iată care sunt cele mai bune aplicații unde puteți să salvați online poze și video făcute cu telefonul mobil:

Office și PDF

Alte aplicații utile, care ar trebui să fie prezente pe orice telefon, sunt aplicațiile pentru citirea și editarea documentelor, astfel dacă descărcați un document în format PDF sau DOCX il puteți vizualiza sau modifica.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de citit documente pentru Android:

Aplicații GPS

Sistemul de operare Android are preinstalată o aplicație GPS bună, numită Google Hărți, dar din păcate această aplicație funcționează bine doar dacă sunteți conectați la internet.

Puteți să descărcați anticipat hărțile dintr-o anumită zonă (max. 2 GB) și să le folosiți chiar dacă nu aveți conexiune internet, dar aceste hărți se șterg automat după 30 de zile și fără internet lipsesc unele funcții importante.

Dacă doriți, puteți să instalați o aplicație de navigație GPS offline, astfel, dacă rămâneți fără internet, vă puteți orienta și să găsiți parcursul cel mai scurt spre destinația voastră.

Iată care sunt cele mai bune aplicații GPS fără net pentru telefon Android:

Player audio

Chiar dacă sistemul de operare Android pune la dispoziție un player audio bun, poate aveți nevoie de unele opțiuni în plus.

Iată care sunt cele mai bune aplicații care vă permit să ascultați muzică pe telefon:

Player video

Ca să vizualizați filme sau videoclipuri pe telefonul sau tableta Android aveți nevoie de un player video bun.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de văzut filme și video:

Editare video

Dacă doriți să editați videoclipurile, de exemplu să decupați marginile, să tăiați bucăți nedorite din video, să adăugați efecte speciale sau să uniți mai multe video atunci aveți nevoie de o aplicație de editat video bună.

Iată care sunt cele mai complete care se pot folosi gratis:

Editare poze

Dacă aveți nevoie să editați pozele făcute cu telefonul mobil, de exemplu să decupați părți din poze, să adăugați scris pe poze sau să adăugați efecte speciale puteți să folosiți o aplicație de editat poze gratis.

Iată care sunt cele mai bune aplicații de editat poze pe telefon Android:

Prognoza meteo

Dacă doriți să fiți la curent permanent cu ultimele informații despre starea vremii din România sau din orice altă localitate din lume puteți să instalați o aplicație pentru prognoza vremii.

Iată care sunt cele mai bune aplicații meteo Android care arată corect starea vremii din România:

Alte aplicații Android utile

Aptoide: este o aplicație alternativă Magazinului Google Play, care pune la dispoziție numeroase aplicații și jocuri pentru Android gratis. Ca să instalați Aptoide pe telefon trebuie să aveți activată opțiunea de instalare aplicații din surse necunoscute.

SwiftKey Keyboard: este poate cea mai bună tastatură pentru Android, care vă ajută să scrieți mai repede și mai corect mesajele voastre.

Super Voice Recorder: este una dintre cele mai bune aplicații Android de înregistrat vocea. Practic, puteți să folosiți telefonul ca un reportofon. Funcționează și cu ecranul stins, astfel nimeni nu știe că înregistrați.

Zapya: cu acestă aplicație puteți să transferați prin Wi-Fi fișiere de mari dimensiuni între diferite dispozitive, cum ar fi alte telefoane, tablete sau computer.

Nova Launcher: cu acestă aplicație puteți să personalizați aspectul grafic al telefonului.

Audiomack: este o aplicație de descărcat muzică gratis direct pe telefonul Android.

Telemetru, Smart Measure: este o aplicație de măsurat distanța până la un obiect. Poate să măsoare distanțe cuprinse între 1 metru și 50 de metri. Precizia măsurătorilor poate fi diferită de la un telefon la altul (depinde de calitatea senzorilor), dar în general, dacă aplicația este configurată bine, funcționează bine.

Clinometer + bubble level: este o aplicație utilă care vă transformă telefonul într-o nivelă cu bulă de aer, astfel puteți să controlați dacă o suprafață este perfect orizontal sau vertical.

Sonometru, Sound Meter: cu acestă aplicație puteți să măsurați zgomotul, exprimat în decibel. Este o aplicație foarte utilă dacă doriți să vedeți cât de gravă este poluarea fonică într-o anumită zonă.

CCleaner: cu acestă aplicație puteți să curățați telefonul de fișiere inutile, astfel eliberați spațiu pe telefon și optimizați sistemul Android. Această aplicație de curățat Android are o interfață grafică foarte intuitivă, ușor de utilizat și este gratis (conține publicitate).

Restore Image (Super Easy): este o aplicație utilă să recuperați fișiere șterse (poze, video, documente) de pe telefon. În comparație cu alte aplicații de recuperat date șterse, Restore Image are avantajul că nu necesită privilegii root și recuperează fișierele șterse și de pe cardul de memorie. În plus, este gratis (conține reclame de publicitate în interfață).

QR & Barcode Scanner: este o aplicație pentru scanare coduri QR și de bare. Folosirea este foarte simplă, ca să citiți un cod trebuie să porniți aplicația și să încadrați codul, apoi imediat aplicația vă furnizează toate detaliile despre produs.

Lasă un comentariu