Programe de descărcat muzica gratis pe laptop sau PC Windows

Vrei să-ți îmbogățești colecția de muzică cu ultimele melodii apărute, dar nu știi cum se descarcă muzică gratis și repede de pe internet pe computer?

Mai jos găsiți o listă cu cele mai bune programe de descărcat muzică gratis MP3 (și instrucțiunile de utilizare), astfel puteți să încercați mai multe dintre ele și să alegeți un software care să vă permită rapid și ușor download-ul melodiilor preferate pe laptop sau PC Windows.

Poate vă interesează să citiți și: Aplicații de descărcat muzică pe telefon Android.

Lacey, program de descărcat muzică gratis ușor de utilizat

Primul program de descărcat melodii în format MP3 este Lacey, un software disponibil gratuit doar pentru Windows.

Cu acest program puteți să descărcați muzică gratis de pe mai multe servicii online de streaming.

Nu este un software P2P, asta înseamnă că download-ul este rapid și nu trebuie să partajați fișiere cu alți utilizatori. În plus, este un program portable, deci nu are nevoie de instalare în sistem.

După ce descărcați programul de pe site-ul oficial, trebuie să extrageți programul din arhivă și să faceți dublu click pe el ca să-l deschideți.

Cum se descarcă muzică MP3 cu Lacey?

Ca să găsiți melodiile dorite trebuie să introduceți titlul melodiei în bara de căutare situată în partea de sus și si să apăsați tasta Enter pe tastatura de la PC.

După o scurtă căutare, programul Lacey vă va arăta melodiile disponibile și ca să le descărcați trebuie doar să faceți dublu click pe titlurile lor.

Ulterior, puteți urmări progresul descărcării și apoi să deschideți folderul cu melodiile descărcate accesând secțiunea Downloads prin intermediul link-ului corespunzător din partea stângă.

Ca să descărcați programul Lacey pe computerul vostru faceți click aici.

MP3jam, unul dintre cele mai bune programe de descărcat muzică

Un alt software gratuit specializat în download-ul melodiilor MP3 de pe internet este MP3jam.

Este un program disponibil doar pentru Windows și permite să descărcați legal muzică de domeniu public.

Programul este foarte simplu de folosit, trebuie descărcat de pe site-ul oficial, îl instalați pe computer în câteva secunde, apoi odată deschis programul trebuie doar să scrieți titlul melodiei în bara de căutare și să apăsați pe tasta Enter.

Ca să porniți download-ul melodiei faceți click pe pictograma cu săgeata orientată în jos care se găsește lângă fiecare melodie găsită.

Melodiile descărcate apoi le găsiți în folderul Muzică de pe calculatorul vostru, dar dacă doriți se poate schimba folderul unde sunt salvate melodiile.

În versiunea gratis, cu MP3jam  se poate descărca o melodie la fiecare 5 minute. Inițial se pot descărca rapid 3 melodii, apoi, în partea de jos a programului o să vedeți o numărătoare inversă, astfel din 5 în 5 minute mai puteți descărca o melodie. Ca să eliminați limita trebuie cumpărată versiunea contra cost.

Pentru download MP3jam faceți click aici.

Descarcă muzică gratis și repede cu Songr

Descarcă muzică gratis cu Songr, un alt program gratuit care permite download-ul melodiilor în format Mp3 de pe internet.

Acest program de descărcat muzică se folosește de unele motoare de căutare care scanează internetul în căutarea melodiilor disponibile.

După instalare pe computer, cu Songr puteți să găsiți foarte ușor melodiile tastând în bara de căutare numele artistului sau numele melodiei dorite.

Fiecare melodie se poate asculta în streaming înainte de descărcare, în acest mod reușiți să vă dați seama dacă melodia este de calitate și merită să o descărcați.

Programul Songr are o interfață grafică foarte simplă, este disponibil și în limba română, iar melodiile sunt de calitate. În general reușește să găsească cam orice tip de melodie, chiar și muzică românească, populară sau manele.

Ca să descărcați Songr faceți click aici.

Music2PC, un software pentru descărcarea melodiilor gratuit

Un alt bun program de descărcat muzică gratis este Music2PC, care, ca și celelalte programe prezentate mai sus, permite download-ul melodiilor în format MP3 bazându-se pe diferite servicii de streaming online.

Music2PC se folosește foarte ușor, după instalare deschideți programul și scrieți în câmpul de căutare numele autorului sau titlul melodiei dorite. Apoi faceți click pe ”Search”.

Dacă rezultate sunt prea puține, schimbați baza de date folosită pentru căutare alegând între ”Search provider 1” și ”Search provider 2”. Dacă în schimb doriți să schimbați folderul unde se salvează melodiile descărcate faceți click pe butonul cu cele trei puncte situat în dreapta jos.

Descărcarea melodiilor este rapidă și în general Music2PC găsește cam orice, chiar și muzică românească veche sau populară.

Ca să descărcați Music2PC pe computer faceți click aici.

FrostWire, program de descărcat muzică gratis și rapid

FrostWire este un client torrent, adică un program cu care puteți să descărcați fișiere din rețeaua BitTorrent.

Caracteristica care deosebește acest program de alți clienți torrent este faptul că se pot căuta melodiile direct din interfață cu ajutorul motorului de căutare integrat, astfel nu trebuie să căutați pe site-urile care pun la dispoziție torrente (The Pirate Bay de exemplu) melodiile voastre.

Folosirea este simplă: instalați și deschideți FrostWire, scrieți în bara de căutare numele unei melodii sau numele artistului preferat, așteptați puțin până când programul finalizează căutarea, apoi lângă fiecare rezultat aveți opțiunea de ascultare sau de download pe PC.

FrostWire este compatibil cu sistemele de operare Windows, MacOS, Linux și Android. Download FrostWire de aici.

Lasă un comentariu