Programe de accesat și controlat un alt calculator de la distanță prin internet

Cele mai bune programe de accesat și controlat un alt calculator de la distanță prin internet.

Să accesați și să controlați un calculator de la distanta prin internet este mult mai ușor decât vă puteți imagina, trebuie doar să folosiți un program bun care să vă permită să vă conectați la alte computere.

Haideți să vedem care sunt cele mai bune programe de controlat alte PC de la distanță prin internet.

Cel mai des, programele de control de la distanță prin internet (în engleză, remote control sau remote administration) sunt folosite de profesioniștii care se ocupă de întreținerea serverelor sau ale rețelelor de calculatoare.

Dar și un utilizator obișnuit va găsi util un astfel de software, de exemplu dacă are o problema la calculator și nu știe cum să o rezolve; poate să apeleze la un prieten, care se pricepe mai bine, să se conecteze la calculatorul de la distanta, fără să se deplaseze, astfel îi va rezolva problema în timp real și va evita ore de explicații, care de multe ori nici nu sunt înțelese.

Persoana care va accesa calculatorul va avea controlul interfeței grafice și al sistemului de operare, practic va putea să vă folosească calculatorul ca și cum ar fi în fața acestuia (poate să miște cursorul, să scrie, să acceseze dosare și fișiere, să instaleze programe, să transfere fișiere de pe un calculator pe altul, etc.).

Bineînțeles că privilegiile persoanei care accesează calculatorul sunt diferite în funcție de programul folosit și de setările voastre.

Un program de controlat un PC de la distanță mai este util și dacă doriți să munciți de acasă pe calculatorul de la birou, să folosiți programele calculatorului pe o tableta, să controlați un calculator cu smartphone-ul sau dacă doriți să vedeți un film salvat pe  calculator pe laptop sau pe tabletă fără să îl mai transferați.

În continuare găsiți cele mai bune programe pentru a controla un alt calculator de la distanta prin internet.

Unele programe se pot folosi gratuit doar în scopuri personale, iar altele, în versiunea gratis, au unele limite, cum ar fi numărul de calculatoare care pot fi accesate simultan.

Teamviewer, cel mai bun program de controlat un calculator prin internet

Teamviewer este un program de controlat un PC de la distanta gratis, simplu și ușor de folosit.

Dacă cineva vă cere ajutorul având o problema la calculator, în loc să vă deplasați acasă la el, puteți să îi spuneți să instaleze acest software și să îi oferiți asistență direct de pe calculatorul vostru de acasă.

În Teamviewer orice calculator are un număr ID și se poate configura o parolă pentru conectare, în acest mod, doar cine este autorizat poate să acceseze calculatorul.

Folosirea este foarte ușoară: trebuie să știți ID-ul și parola calculatorului pe care doriți să îl accesați, apoi introduceți ID-ul în spațiul de sub „Partner ID” și faceți click pe „Connect to partner”.

După câteva momente va trebui să adăugați parola și veți putea să interacționați cu celălalt computer ca și cum v-ați afla în fata lui.

Poza Teamviewer, cel mai bun program de conectare și control PC de la distanță prin internet

TeamViewer pune la dispoziție diferite opțiuni pentru optimizarea conexiunii dintre calculatoare, diferite niveluri de securitate (oferă un sistem de criptare, bazat pe algoritmul AES, de 256 biți), chat textual, audio și videoconferință în timpul sesiunii, se pot transfera fișiere între cele două computere conectate și se poate înregistra sesiunea într-un fișier video.

În plus, TeamViewer mai pune la dispoziție o funcție foarte utilă numită „Meeting”. Practic, puteți să începeți o ședința audio-video în adevăratul sens al cuvântului, cu maxim 25 de persoane, care pot comunica, interacționa și lucra împreună, de la distanta, la același calculator.

O opțiune interesantă este desenul virtual pe desktop, practic puteți să evidențiați părți importante și să explicați mai bine prezentările voastre.

TeamViewer este compatibil cu Windows, Mac OS X, Linux, Android și iPhone, deci se poate controla de la distanță orice calculator indiferent de sistemul de operare folosit.

Programul se poate folosi gratuit și fără limite doar în scopuri personale, pentru o folosire profesională trebuie să cumpărați o licență. Download TeamViewer.

AnyDesk, unul dintre cele mai bune programe de controlat alt PC de la distanță

AnyDesk este un alt program de controlat alt PC de la distanță prin internet.

Caracteristica sa principală, pe lângă faptul că este foarte simplu de folosit, este viteza. Acest program optimizează fluxul de date, astfel este unul dintre cele mai rapide programe din această categorie.

Programul permite conectarea la alt computer prin internet, controlul total al computerului la care vă conectați, să transferați fișiere între cele două computere conectate prin funcția copy/paste și multe altele.

AnyDesk este gratuit doar pentru uz personal, pentru un uz comercial trebuie cumpărată o licență.

Versiunea gratuită are puține limite față de cea care trebuie plătită, de exemplu puteți să controlați doar un computer pe rând, în versiunea contra cost se pot controla simultan trei PC.

Este cu adevărat un foarte bun program de controlat alt PC de la distanță, merită încercat dacă sunteți în căutarea unui astfel de software.

Pentru download faceți click aici.

Lasă un comentariu