Antivirus gratis și bun pentru Windows: iată câteva soluții eficiente

0

Windows este un sistem de operare destul de vulnerabil, mai ales versiunile vechi. Ca să păstrați în siguranță datele voastre salvate pe computer trebuie să instalați un antivirus bun, capabil să vă protejeze sistemul de viruși, malware, troieni, spyware și alte amenințări care se pot întâlni când navigați pe internet.

Nu este nevoie să cumpărați un program antivirus, există numeroase soluții gratuite ca vă pot proteja foarte bine computerul. Întrebarea pe care și-o pun majoritatea utilizatorilor este: un antivirus gratis îmi protejează computerul la fel de eficient ca unul plătit? Răspunsul este ”Da”, pentru că majoritatea companiilor care produc software de securitate folosesc același ”motor” de scanare și în versiunea gratuită, deci diferența dintre o versiune gratuită și una contra cost constă doar în opțiunile disponibile, care sunt mai puține în versiunea gratuită, cum este și firesc să fie.

Care este cel mai bun antivirus gratuit 2019? Este o întrebare la care se răspunde greu pentru că un program antivirus poate fi mai bun decât altul în funcție de cum este utilizat calculatorul, ce site-uri web sunt vizitate și ce software se instalează pe computer. Dar există o regulă generală care nu trebuie să lipsească din nici un program antivirus: protecția în timp real. În acest mod antivirusul vă avertizează instantaneu în timpul navigării pe internet dacă un site este infectat sau dacă un program pe care doriți să-l instalați conține viruși.

Ca să alegeți cel mai bun antivirus pentru voi puteți și să consultați testele efectuate de AV-Test și AV-Comparatives, două laboratoare independente care testează periodic programele de securitate mai cunoscute.

Iată care sunt cele mai bune programe antivirus gratis pentru Windows.

Kaspersky Free

Kaspersky Free este versiunea gratuită al faimosului antivirus Kaspersky, care de foarte mulți ani este în topul celor mai bune programe de securitate.

În versiunea de bază, adică cea gratuită, oferă protecție în timp real folosind același ”motor” de protecție din versiunile contra cost, deci beneficiați gratis de unul dintre cele mai eficiente programe antivirus, care poate să blocheze orice virus sau malware înainte ca acesta să se instaleze pe computer.

În plus, Kaspersky Free, scanează toate mesajele e-mail primite ca să detecteze eventuali viruși ascunși și oferă protecție în timpul navigării pe internet, astfel site-urile phishing sau cele infectate sunt blocate automat înainte să le accesați.

Lipsesc multe alte opțiuni care sunt prezente în versiunile contra cost, dar poate este un bine pentru că multe dintre aceste opțiuni îngreunează calculatorul, iar mulți utilizator ar putea fi confuzi neștiind la ce sunt utile sau cum să le folosească.

Practic, după instalare, Kaspersky Free face totul în mod automat, fără să fie nevoie de intervenția utilizatorului.

Download Kaspersky Free de pe site-ul oficial.

Distribuie pe Social Network

Lasa un comentariu