Antivirus gratis și bun pentru Windows: iată câteva soluții eficiente

Descarcă cel mai bun antivirus gratuit 2023 pentru laptop și PC Windows.

Windows este un sistem de operare destul de vulnerabil, mai ales versiunile vechi.

Ca să păstrați în siguranță datele voastre salvate pe computer trebuie să instalați un antivirus bun, capabil să vă protejeze sistemul de viruși, malware, troieni, spyware și alte amenințări care se pot întâlni când navigați pe internet.

Nu este nevoie să cumpărați un program antivirus, există numeroase soluții gratuite ca vă pot proteja foarte bine computerul.

Întrebarea pe care și-o pun majoritatea utilizatorilor este: un antivirus gratuit îmi protejează computerul la fel de eficient ca unul plătit?

Răspunsul este ”Da”, pentru că majoritatea companiilor care produc software de securitate folosesc același ”motor” de scanare și în versiunea gratuită, deci diferența dintre o versiune gratuită și una contra cost constă doar în opțiunile disponibile, care sunt mai puține în versiunea gratuită, cum este și firesc să fie.

Care este cel mai bun antivirus gratuit 2023?

Este o întrebare la care se răspunde greu pentru că un program antivirus poate fi mai bun decât altul în funcție de cum este utilizat calculatorul, ce site-uri web sunt vizitate și ce software se instalează pe computer.

Dar există o regulă generală care nu trebuie să lipsească din nici un program antivirus: protecția în timp real.

În acest mod antivirusul vă avertizează instantaneu în timpul navigării pe internet dacă un site este infectat sau dacă un program pe care doriți să-l instalați conține viruși.

Ca să alegeți cel mai bun antivirus pentru voi puteți și să consultați testele efectuate de AV-Test și AV-Comparatives, două laboratoare independente care testează periodic programele de securitate mai cunoscute.

Iată care sunt cele mai bune programe antivirus gratis pentru Windows.

Cel mai bun antivirus gratuit în 2023, Bitdefender Free

Bitdefender ocupă întotdeauna un loc fruntaș în testele comparative și deseori a fost considerat cel mai bun antivirus pentru PC Windows.

Bitdefender Free folosește același ”motor” antivirus din versiunea cu plată, deci în ceea ce privește detectarea și eliminarea amenințărilor nu sunt diferențe între versiunea cu plată și cea gratis.

Bitdefender Free protejează sistemul Windows în timp real împotriva tuturor amenințărilor, nu îngreunează sistemul prea mult, în comparație cu alte programe antivirus, nu include caracteristici suplimentare inutile și nu deranjează utilizatorul cu mesaje invazive sau publicitate.

Bitdefender Free este un antivirus gratuit, însă este necesară o înregistrare gratuită pe site pentru a utiliza programul mai mult de 30 de zile.

Dacă doriți, vă puteți înregistra mai rapid prin intermediul conturile Google și Facebook. Download Bitdefender Free de pe site-ul oficial.

Antivirus gratis și bun cu protecție în timp real, Kaspersky Free

Kaspersky Free este versiunea gratuită al faimosului antivirus Kaspersky, care de foarte mulți ani este în topul celor mai bune programe de securitate.

În versiunea de bază, adică cea gratuită, oferă protecție în timp real folosind același ”motor” de protecție din versiunile contra cost, deci beneficiați gratis de unul dintre cele mai eficiente programe antivirus, care poate să blocheze orice virus sau malware înainte ca acesta să se instaleze pe computer.

În plus, Kaspersky Free, scanează toate mesajele e-mail primite ca să detecteze eventuali viruși ascunși și oferă protecție în timpul navigării pe internet, astfel site-urile phishing sau cele infectate sunt blocate automat înainte să le accesați.

Lipsesc multe alte opțiuni care sunt prezente în versiunile contra cost, dar poate este un bine pentru că multe dintre aceste opțiuni îngreunează calculatorul, iar mulți utilizator ar putea fi confuzi neștiind la ce sunt utile sau cum să le folosească.

Practic, după instalare, Kaspersky Free face totul în mod automat, fără să fie nevoie de intervenția utilizatorului.

Download Kaspersky Free de pe site-ul oficial.

Antivirus gratuit și bun care nu îngreunează calculatorul, Avira Free

Avira este unul dintre cele mai bune programe antivirus disponibile pe piață pentru protecția calculatoarelor Windows de amenințări precum viruși, malware, ransomware, spyware și multe altele.

În versiunea de bază gratuită oferă protecție antivirus în timp real, firewall și unele instrumente utile, cum ar fi Phantom VPN, un instrument care vă permite să navigați în mod anonim pe internet, System Speedup, care vă permite să accelerați funcționarea computerului, Software Updater, un instrument cu care puteți să actualizați programele instalate și Privacy Pal, un instrument util pentru protecția intimității pe internet. Este foarte important de știut că nu există nici o diferență între ”motorul” antivirus din versiunea gratis și cel din versiunea contra cost.

Scanările sunt rapide și se poate alege să analizați tot computerul, să faceți doar o scanare rapidă, astfel Avira Free analizează automat doar zonele vulnerabile sau puteți să alegeți o scanare personalizată, în acest mod puteți să alegeți să analizați doar o zonă a calculatorului sau un dispozitiv extern conectat (de exemplu un HDD extern sau un stick USB).

Bineînțeles că viteza scanărilor depinde și de volumul de date prezente pe computer.

În plus, puteți să programați scanările să înceapă automat la o anumită oră în fiecare zi sau doar odată la câteva zile, astfel Avira Free analizează computerul când îl folosiți mai puțin.

Avira Free are o interfață grafică foarte simplă și intuitivă, cu toate opțiunile puse la vedere și explicate bine, astfel imediat se înțelege ceea ce face fiecare instrument pus la dispoziție.

Avira este disponibil și pentru Android și iOS, astfel puteți să instalați aceeași soluție de securitate și pe telefon sau tabletă. Dacă vă creați un cont Avira, puteți să țineți sub control toate dispozitivele conectate la contul vostru.

În concluzie pot să spun că Avira Free este un antivirus gratuit și bun, cu multe funcții utile pentru securitatea computerului oferite gratis și chiar dacă nu oferă protecție pentru e-mail, merită încercat.

Avira free se poate folosi doar pe calculatorul personal și în scop necomercial. Pentru scopuri comerciale trebuie să cumpărați o licență. Download Avira Free de pe site-ul oficial.

Avast Free, antivirus gratis și bun cu multe opțiuni

Un alt nume foarte cunoscut în panorama programelor antivirus gratis este Avast, care, cu soluția sa gratuită, continuă să ofere un produs complet, fiabil și foarte ușor de utilizat fără nici un cost.

În ultimele versiuni, probabil, programul tinde să deranjeze un pic utilizatorul cu avertismentele sale, și include multe caracteristici care pot fi considerate de prisos, dar în timpul configurării inițiale, puteți alege ce caracteristici să instaleze, deci acest lucru nu este mare problemă.

După ce ați terminat instalarea, deschideți programul si creați un cont gratuit, fără de care nu veți putea utiliza software-ul mai mult de 30 de zile. Crearea contului necesită câteva secunde: tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul de înregistrare din partea de sus, să selectați protecția standard și să completați formularul care vă este propus introducând adresa dvs. de e-mail.

După ce ați terminat înregistrarea, sunteți gata să utilizați Avast. Alegeți dacă doriți să începeți o scanare inteligentă sau o scanare antivirus tradițională.

Avast Free oferă protecție în timp real, actualizările sunt frecvente și automate, iar scanările sunt rapide și nu îngreunează prea mult calculatorul. Versiunea gratuită se poate folosi doar în scopuri necomerciale. Pentru download Avast Free accesați site-ul oficial.

Articol recomandat: Antivirus Android gratis.

Lasă un comentariu