Aplicații de dating în România: iată care sunt cele mai bune în 2024

Top cele mai bune aplicații de dating în Romania 2024.

Căutați sufletul pereche, dar în cercul vostru de prieteni și cunoștințe nu există nimeni interesant sau interesat de o relație?

Ca să cunoașteți persoane noi puteți să utilizați o aplicație de dating online gratuită.

Să cunoști persoane pentru o relație de lungă durată nu este ușor, dar în ultimii ani au fost create tot mai multe site-uri și aplicații de socializare și matrimoniale online, care vă pot ajuta să cunoașteți mai ușor un potențial partener de viață.

Haideți să vedem care sunt cele mai bune aplicații de dating 2024 în Romania.

Cea mai bună aplicație de dating în România, Tinder

Una dintre cele mai folosite aplicații de dating online în România este Tinder.

Această aplicație este foarte simplu de utilizat: vă puteți crea un cont cu Facebook sau cu numărul de telefon, puteți să scrieți o scurtă descriere despre voi, să adăugați până la 9 fotografii, o melodie preferată și să conectați contul Instagram.

După ce terminați cu setările contului vostru, imediat puteți să începeți să căutați persoane din zona voastră pe o rază de până la 161 de kilometri.

Dacă un profil vă interesează glisați spre dreapta (swipe right), dacă nu glisați spre stânga (swipe left).

Dacă ambele persoane glisează spre dreapta este un match și puteți să comunicați prin sistemul de mesagerie Tinder.

Tinder este o aplicație de socializare și întâlniri online gratis, dar pentru unele opțiuni trebuie plătit un abonament, de exemplu ca să măriți raza de căutare sau să aveți mai multă vizibilitate în cadrul aplicației.

Ca să instalați Tinder pe telefon Android apăsați pe acest link. Pentru iPhone accesați acest link.

Facebook Dating, aplicație de întâlniri gratuită

Aplicația Facebook pune la dispoziție o opțiune care să pună în contact persoane cu aceleași interese, numită Facebook Dating.

Această opțiune este deja inclusă în aplicația Facebook pentru Android sau iPhone, deci, dacă ai deja aplicația instalată pe telefon, trebuie doar să să-ți activezi contul în câțiva pași simpli.

Trebuie specificat că acest cont Facebook Dating este separat de contul Facebook, deci prietenii din lista ta nu vor știi că ai un profil pe Dating și nu vor primi nicio notificare în acest sens.

Este iarăși important de menționat că opțiunea Dating este disponibilă doar în cadrul aplicației mobile, dacă accesezi Facebook cu un computer nu o să găsești această opțiune.

După ce ți-ai activat profilul și ai terminat setările necesare, Facebook Dating o să-ți propună o serie profiluri care se potrivesc cu activitatea ta pe Facebook.

Utilizarea este simplă și foarte asemănătoare cu cea a altor aplicații de dating: când un profil te interesează glisezi spre dreapta, dacă nu spre stânga (sau apeși pe X).

Aplicația Facebook este de obicei preinstalată pe telefoane, dar dacă nu o ai o poți descărca de pe Magazin Play pe telefon Android sau de pe App Store pe iPhone.

Bumble, o aplicație de întâlniri online în care doar femeile iau inițiativa

Bumble este o aplicație de întâlniri online, foarte asemănătoare cu Tinder în ceea ce privește utilizarea, dar spre deosebire de alte aplicații de dating, are o caracteristică unică: femeile sunt protagoniste, sunt ele care decid să înceapă sau nu o relație.

În acest mod nu sunt asaltate cu mesaje nedorite.

Atunci când un bărbat manifestă interes pentru o femeie, este ea și numai ea care poate începe o conversație, bineînțeles dacă este interesată.

Mai mult: pe lângă faptul că are puterea de a decide dacă să înceapă un chat cu utilizatorul care a manifestat interes pentru ea, are 24 de ore să se gândească și, dacă este interesată, să răspundă.

Când timpul disponibil a expirat, cererile dispar automat pentru că este clar că nu este interesată.

Structura de bază nu diferă mult de celelalte aplicații de dating: utilizatorii caută alți membri răsfoind diferitele profiluri de utilizatori propuse pe baza localizării și, ca într-un catalog virtual perfect, parcurgeți fotografiile.

Glisați spre stânga, dacă nu sunteți interesați și spre dreapta, dacă există interes.

A doua fază, cea în care decideți dacă vă place un utilizator, este fundamentală deoarece atunci când ambele părți sunt interesate, se produce un ”match” și este posibil să se trimită un mesaj în următoarele 24 de ore.

Pentru a accesa Bumble, trebuie să descărcați aplicația de pe Magazin Play sau App Store și, după instalare, puteți să utilizați Facebook sau să introduceți numărul dvs. de telefon pentru a vă înregistra.

Aplicația întreabă imediat utilizatorul care sunt interesele sale (bărbat sau femeie), ceea ce caută (o întâlnire, noi prieteni sau contacte profesionale) și vârsta persoanelor pe care doresc să le întâlnească.

Este posibil ca fiecare utilizator să-și personalizeze profilul cu unele detalii despre orientarea religioasă, educația școlară și alte tipuri de interese, astfel aplicația încearcă să pună în contact persoane cu interese similare.

O altă caracteristică prin care Bumble se deosebește de alte aplicații de dating este faptul că puteți să revedeți un profil la care ați glisat spre stânga din greșeală.

Ca să reveniți la un utilizator refuzat anterior trebuie să agitați telefonul.

Bumble este o aplicație de dating gratuită, dar contra cost oferă unele opțiuni, cum ar fi extinderea timpului în care o fată poate să răspundă, să trimiteți un super like sau să vedeți persoanele care sunt interesate de persoana voastră (cele care au glisat spre dreapta când au văzut profilul vostru).

Ca să instalați Bumble pe Android apăsați pe acest link. Pentru iPhone accesați acest link.

Happn, una dintre cele mai utilizate aplicații de dating în 2024

Lansată în 2014, Happn este o altă aplicație de dating online, care deja are aproape 50 de milioane de utilizatori în peste 40 de țări.

Scopul aplicației este de a conecta persoanele care au fost aproape unul de celălalt în ultimele câteva ore.

Aplicația urmărește mișcările utilizatorului utilizând GPS-ul integrat în smartphone și arată ceilalți utilizatori care s-au aflat în apropiere în timpul zilei.

Este instrumentul ideal pentru a învinge timiditatea și a începe o nouă conversație cu o persoană întâlnită pe stradă de care nu ați avut curajul să vă apropiați sau să-i vorbiți.

Similar cu alte aplicații de dating, utilizatorul poate da fiecărei persoane un like sau o poate șterge din listă; când like-ul este reciproc, un eveniment numit crush vă permite să comunicați prin intermediul aplicației.

Like-ul este anonim, deci dacă acordați un like unei persoane, aceasta nu va știi și veți putea comunica doar dacă like-ul este reciproc.

O altă formă de a aborda un profil pe Happn este prin intermediul opțiunii hello.  Spre deosebire de like, hello nu este anonim.

Înscrierea pe această aplicație de întâlniri online este foarte simplă: vă puteți crea un cont cu Facebook sau cu numărul de telefon.

Puteți să adăugați până la 9 poze, să conectați profilul Spotify sau Instagram și să selectați interesele voastre.

După ce vă creați contul pe Happn puteți să filtrați ce profile doriți să vedeți (bărbați sau femei) și vârsta.

Happn este o aplicație de dating gratuită, dar în versiunea gratis există publicitate și sunt unele limitări, de exemplu puteți să acordați doar 10 hello pe zi.

Pentru mai multe opțiuni trebuie plătit un abonament. Ca să instalați Happn pe telefon Android apăsați pe acest link. Pentru iPhone apăsați aici.

Once, o aplicație pentru întâlniri ideale

Once este una dintre cele mai bune aplicații de dating pentru a cunoaște persoane noi și potențiali parteneri de viață și este folosită de un bun număr de utilizatori în România.

Nu este obișnuita aplicație de matrimoniale cu profiluri de persoane care caută întâlniri online, există două mari diferențe în comparație cu alte aplicații de dating, cum ar fi Tinder sau Bumble:

  • vă este propus doar un profil pe zi;
  • profilul potențialului partener nu este propus de un algoritm ci de oameni reali (numiți matchmakers), ținând cont de unele informații adăugate în profil, astfel cresc șansele de a găsi partenerul ideal.

Cu siguranță este foarte interesant să poți primi un singur profil pe zi, astfel această aplicație devine mult mai selectivă.

Partenerul zilei este întotdeauna arătat exclusiv unui singur utilizator, ceilalți nu pot vedea acel profil în acea zi, deoarece Once crede în dragoste și alchimie, așa că dacă sunteți în căutarea unei relații de dragoste durabile și constructive, să înțelegeți cum funcționează aplicația de dating Once ar putea fi cel mai bun lucru de făcut.

Crearea unui profil pe Once se poate face cu un e-mail valid sau cu Facebook.

În profil puteți să adăugați poze personale, vârsta, educația, orientare religioasă și multe alte informații. Dacă alegeți să creați un profil cu Facebook, informațiile vor fi preluate direct din profilul vostru Facebook.

Informațiile adăugate în profil sunt foarte importante, deoarece prin intermediul acestora vi se oferă partenerul zilei. Experții matchmakers vor evalua profilurile utilizatorilor și vor alege o persoană care apoi vă va fi propusă.

După ce primiți propunerea zilei, puteți privi fotografiile și informațiile personale ale profilului, dacă vă place și vă interesează, puteți apăsa pe pictograma de acceptare, în timp ce dacă nu sunteți interesați, apăsați pe „x” și așteptați următorul partener care vă va fi oferit a doua zi.

Aveți la dispoziție 24 de ore pentru a evalua profilul partenerului ales de matchmaker pentru noi. Once vă amintește acest lucru cu un cronometru.

”Like-ul” acordat unui profil propus este anonim, persoana respectivă nu va ști niciodată că ați exprimat o preferință în favoarea sa. Este o modalitate de a evita să vă simțiți prost în cazul în care persoana nu vă acceptă. Dar, în cazul în care ”like-ul” este reciproc, este posibil să începeți o conversație și să vă cunoașteți mai bine.

Aplicația de matrimoniale Once este gratuită, dar pentru a beneficia de mai multe opțiuni oferă achiziții în aplicație.

Ca să o instalați pe un telefon Android apăsați pe acest link. Pentru iPhone accesați acest link.

Lasă un comentariu