Home / Windows / Programe PC gratuite: cele mai utile programe pentru Windows
programe pc gratis si utile

Programe PC gratuite: cele mai utile programe pentru Windows

Ați cumpărat un calculator Windows nou dar nu știți care programe sunt necesare sau care sunt cele mai utile programe PC? În acest articol găsiți o listă cu programe PC gratuite, esențiale aș putea spune, care nu ar trebui să lipsească de pe nici un calculator cu sistem de operare Windows.

Antivirus

Primul program pe care vă sfătuiesc să-l instalați pe un PC Windows nou este un antivirus bun și gratis. Există numeroase soluții gratuite capabile să protejeze foarte eficient computerul de viruși, malware și spyware.

Atenție, mai jos găsiți 3 programe antivirus, dar pe computer trebuie să instalați doar un antivirus, altfel s-ar putea crea conflicte care ar putea să îngreuneze funcționarea computerului.

Browser

Windows are preinstalat un browser pentru navigare pe internet numit Microsoft Edge sau, dacă aveți pe calculator o versiune de Windows mai veche, Internet Explorer.

Dacă nu sunteți mulțumiți de browserul implicit, mai jos găsiți câteva alternative care oferă o experiență de navigare pe internet mai bună și unele funcții în plus:

E-mail

Un alt program esențial de instalat pe computer este un client e-mail. Bineînțeles că puteți să accesați adresa e-mail și online, direct din browser, fără să instalați un program pentru e-mail, dar aceste programe devin foarte utile în momentul în care aveți mai multe adrese e-mail, astfel le puteți gestiona pe toate într-un singur program.

Windows pune la dispoziție un client e-mail, dar de multe ori nu este compatibil cu toate adresele, iar opțiunile sunt limitate. Deci dacă doriți un program mai bun pentru e-amil puteți să încercați o soluție gratuită de mai jos:

Office

Printre programele esențiale pentru PC se numără și suitele office. Aceste programe sunt foarte importante să fie instalate pentru că altfel nu puteți deschide fișierele DOC, DOCX, XLS, XLSX, etc. Cea mai faimoasă suită de programe de birou este Microsoft Office, dar nu este gratis.

Iată câteva alternative gratuite care pot să înlocuiască foarte bine programele din Office, cum ar fi Word, Excel, PowerPoint, Access și Frontpage.

PDF

Cred că nu este utilizator de computer care să nu fi descărcat vreodată un fișier PDF. Ca să vizualizați conținutul aveți nevoie de un program de deschis PDF. Iată care sunt cele mai bune:

Backup

Nici programele de backup nu trebuie să lipsească de pe un computer. Cu aceste programe puteți să faceți copii de rezervă ale folderelor, partițiilor sau al întregului hard-disk, astfel, dacă cumva computerul începe să aibă probleme sau nu mai pornește, nu pierdeți date importante de pe PC și pot fi restaurate în cazul în care trebuie să reinstalați Windows.

Iată care sunt cele mai bune programe de backup gratis:

Arhivare și dezarhivare

Și programele de arhivare sunt foarte importante. Cu aceste programe puteți să deschideți fișierele arhivă ZIP, RAR, TAR, GZIP, 7Z și multe altele. Tot cu aceste programe puteți să creați arhive de fișiere, astfel dacă trebuie să trimiteți cuiva prin e-mail mai multe documente, le arhivați într-un singur fișier și trimiteți totul odată.

Iată cele mai bune programe de arhivat:

Inscripționare CD/DVD

În ultimul timp programele de inscripționare CD/DVD se folosesc tot mai puțin, pentru că acum aproape tot se salvează online în cloud, dar dacă aveți nevoie să inscripționați un CD Audio sau MP3 să-l ascultați în mașină sau să salvați date importante pe un DVD (video, muzică, poze, documente, copii de rezervă, etc.) iată care software puteți să folosiți gratuit:

Recuperare date șterse

Ați șters din greșeală date importante de pe HDD sau card de memorie? Dacă nu ați suprascris nimic pe HDD sau card acele date șterse se pot recupera cu ajutorul unui program de recuperat date. Iată care sunt cele mai bune:

Vizualizare poze

Ca să organizați pozele stocate pe computer și să le vizualizați mai bine puteți să instalați un program de văzut poze mai bun decât vizualizatorul preinstalat în Windows. În plus, unele dintre aceste programe oferă și unele instrumente de editare de bază.

Iată care sunt cele mai bune programe de văzut poze:

Editare poze

Un program de editat poze bun este bine să aveți instalat pe computer, astfel, pozele care nu au ieșit prea bine, le puteți îmbunătății aspectul înainte să le publicați pe Facebook. În plus, puteți să adăugați scris pe poze, să aplicați efecte speciale, să decupați părți nedorite din poze și multe altele.

Iată care sunt cele mai bune programe de modificat poze:

Player video

Ca să vedeți filme sau videoclipuri pe calculator aveți nevoie de un player video bun. Windows are preinstalat un program de vizualizat video numit Windows Media Player, dar deseori acest software nu este compatibil cu toate formatele video sau nu oferă toate opțiunile de care aveți nevoie.

Iată cele mai bune programe player video:

Editare video

De multe ori poate aveți nevoie să editați un videoclip, de exemplu să tăiați o parte, să decupați marginile, să adăugați efecte speciale sau să uniți două sau mai multe videoclipuri.

Iată care sunt cele mai bune programe de editat video gratis:

Download muzică

Ca să descărcați muzică gratis pe computer puteți să folosiți unul dintre programele de mai jos:

Player audio

Iată care sunt cele mai bune programe de ascultat muzică pe computer Windows:

Editare muzică

Dacă aveți nevoie să tăiați o parte dintr-o melodie, să uniți mai multe melodii sau să creați colaje muzicale puteți să folosiți un program de editat muzică. Iată care sunt cele mai bune:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *