Home / Android / Antivirus Android gratis: cele mai bune aplicații de securitate
antivirus android gratis

Antivirus Android gratis: cele mai bune aplicații de securitate

Doriți să vă protejați telefonul cu un antivirus Android gratis? Iată cele mai bune aplicații antivirus gratis pentru telefon sau tabletă Android în 2019, care protejează eficient dispozitivul și elimină eventualele amenințări.

Dar mai întâi, este cu adevărat necesar un antivirus pe telefon Android? Sau sunt doar niște aplicații inutile care îngreunează funcționarea telefonului și consumă bateria mai repede?

Părerile sunt împărțite: unele persoane cred că un antivirus Android este absolut inutil, iar altele cred că este o necesitate stringentă.

Adevărul este undeva pe la mijloc. Decizia de a instala sau nu un antivirus pe dispozitive Android depinde doar de modul de folosire al dispozitivului.

Sistemul de operare Android nu se poate infecta cu viruși așa cum se întâmplă cu Windows, de exemplu navigând pe site-uri infectate sau deschizând atașamentul unui e-mail. Nici un software nu se poate instala pe Android fără acordul utilizatorului, deci, în alte cuvinte, suntem noi cei care infectăm sistemul cu malware descărcând și instalând aplicații de provenienţă dubioasă.

Dacă utilizați telefonul Android fără să instalați aplicații, atunci antivirusul este aproape inutil. Dacă se instalează aplicații doar de pe Google Play, în acest caz riscurile de infecție sunt foarte mici pentru că aplicațiile de pe Google Play sunt verificate foarte bine înainte să fie incluse, deci foarte rar ați putea să nimeriți o aplicație care conține malware.

Riscurile de infecție cu malware sunt foarte mari atunci când instalați aplicații din surse neverificate pentru că acestea pot conține malware. Deci când instalați aplicația pe telefon puteți să instalați și malware. Dacă obișnuiți să instalați aplicații din surse necunoscute, altele decât cele care se găsesc pe magazinele oficiale, atunci este indicat să instalați un antivirus Android care poate să detecteze și să blocheze aplicațiile care conțin malware.

Mai jos găsiți o listă cu cele mai bune aplicații antivirus Android gratis, astfel puteți să o alegeți pe cea care vi se pare mai utilă.

Bitdefender Free, antivirus Android gratis și puternic

Primul antivirus Android gratuit din acestă listă este Bitdefender Antivirus Free, dezvoltat de o companie românească, care poate să vă protejeze telefonul de virus, malware, spyware și alte amenințări.

De mai mulți ani, Bitdefender ocupă cele mai bune locuri în testele antivirus AV-Test și AV-Comparatives și în 2015, 2016 și 2017 a fost ales cel mai bun antivirus Android.

Pe lângă faptul că este foarte eficient la detectarea și eliminarea aplicațiilor malware, Bitdefender este și aplicația de securitate care are cel mai mic impact asupra resurselor telefonului și asupra bateriei.

În versiunea gratuită, Bitdefender oferă doar o foarte bună protecție împotriva amenințărilor, dar dacă doriți există și o versiune PREMIUM, care oferă unele funcții utile, cum ar fi VPN, blocare aplicații cu parolă, securitate în timpul navigării pe internet și antifurt.

Link pentru download Bitdefender Antivirus Free de pe Google Play.

Kaspersky Mobile, antivirus gratuit pentru Android

Un alt antivirus gratis pentru telefon Android care oferă o protecție bună împotriva aplicațiilor malware este Kaspersky Mobile Antivirus.

Kaspersky Mobile reușește foarte ușor să detecteze și să elimine de pe telefon virus, malware, spyware și trojan, datorită unui motor de scanare puternic și în testele independente AV-TEST și AV-Comparatives se situează mereu în topul celor mai bune aplicații de securitate.

Pe lângă protecția antivirus, Kaspersky Mobile oferă și unele funcții utile, cum ar fi blocarea aplicațiilor cu parola, localizarea telefonului în cazul în care este pierdut sau furat, blocarea apelurilor nedorite și filtrarea site-urilor web periculoase în timpul navigării pe internet.

Link pentru download Kaspersky Mobile.

Avast Mobile Security

Una dintre cele mai populare aplicații de securitate este Avast Mobile, un antivirus gratis pentru telefon și tabletă Android, care reușește să protejeze foarte bine dispozitivul împotriva aplicațiilor care conțin malware.

Este gratuit datorită publicității, care nu este excesivă sau deranjantă, dar dacă doriți să eliminați publicitatea din interfața aplicație puteți să cumpărați versiunea PRO, care pune la dispoziție și unele funcții în plus.

Versiunea gratuită, pe lângă scanarea clasică și protecția împotriva aplicațiilor rău intenționate, oferă si blocarea apelurilor nedorite, un firewall (doar pentru dispozitive cu root), VPN și un sistem antifurt care vă permite să localizați telefonul pierdut sau furat și să-l blocați de la distanță prin internet.

Link pentru download Avast Mobile Security de pe Google Play.

AVL, un antivirus gratis pentru telefon Android simplu de utilizat

Mai puțin cunoscută de către utilizatori, aplicația antivirus AVL merită o atenție deosebită nu numai pentru că este gratis, ci și pentru că a obținut rezultate de protecție deosebit de bune în testele laboratorului independent AV-TEST.

Odată instalat pe telefon antivirusul AVL nu consumă multe resurse, deci nu îngreunează funcționarea și nu consumă bateria.

Pe lângă protecția în timp real, AVL oferă și o funcție anti-phishing, care blochează în timpul navigării pe internet site-urile periculoase. În plus, puteți să blocați apelurile nedorite. Este un antivirus android foarte recomandat.

Link pentru download AVL de pe Google Play.

Security Master (CM Security), antivirus Android gratuit cu multe opțiuni utile

Security Master, până nu demult se numea CM Security, este un antivirus android gratuit care pune la dispoziție unul dintre cele mai bune și mai puternice motoare de scanare antivirus, capabil să detecteze și să elimine orice malware de pe telefon.

Pe lângă funcția antivirus, Security Master pune la dispoziție și o funcție utilă de eliminare ale fișierelor inutile de pe telefon, applock (blochează cu parolă aplicațiile), ajută sistemul să fie mai rapid și optimizează bateria.

Link pentru download Security Master de pe Google Play.

Sophos Mobile Security, una dintre cele mai bune aplicații antivirus gratis

Un alt antivirus Android gratuit și bun, care în ultimele teste efectuate de către specialiștii de la AV-Test a ocupat întotdeauna un loc fruntaș, este Sophos Mobile Security, dezvoltat de o companie britanică.

Sophos oferă gratuit și fără publicitate numeroase funcții de protecție, printre care o bună protecție împotriva virușilor, blochează site-urile web infectate sau cu conținut periculos și controlează siguranța rețelelor Wi-Fi la care vă conectați.

În plus, Sophos mai pune la dispoziție unele opțiuni utile, cum ar fi blocarea telefonului și ștergerea de la distanță a datelor în cazul furtului, puteți să protejați cu parolă aplicațiile instalate pe telefon, blochează apelurile și mesajele nedorite și ține sub control aplicațiile care consumă cel mai mult datele mobile și bateria.

Link pentru instalare de pe Magazin Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *