Home / Windows / Programe de făcut video din poze cu muzică și efecte speciale
Download cel mai bun program de facut video din poze cu muzica si efecte speciale

Programe de făcut video din poze cu muzică și efecte speciale

Un mod original și frumos de a prezenta fotografiile voastre făcute la un eveniment, petrecere sau în vacanță este un slideshow, adică un videoclip creat din poze, căruia puteți să-i adăugați o melodie pe fundal. Ca să creați un slideshow aveți nevoie de un program de făcut video din poze și muzică bun și, din fericire, există numeroase alternative gratuite, astfel puteți să creați filmulețul vostru fără să cheltuiți nici un ban.

Mai jos găsiți o listă cu cele mai bune programe de făcut videoclipuri din poze cu muzică, scris și efecte speciale.

Windows Movie Maker, cel mai simplu program de făcut video din poze

Începem acestă listă cu Windows Movie Maker, unul dintre cele mai simple programe de făcut video din poze cu muzică.

Windows Movie Maker este un software gratuit și permite cu doar câteva click-uri să creați un videoclip din fotografii cu muzică pe fundal. Trebuie doar să adăugați pozele care doriți să compună filmulețul în interfața programului, alegeți efectele de tranziție dintre poze, dacă doriți puteți să adăugați un text pe fiecare poză, apoi alegeți o melodie sau mai multe care doriți să se audă pe fundal.

Videoclipul poate fi salvat pe computer sau distribuit online pe YouTube sau Facebook.

Windows Movie Maker este un software care face parte din suita de programe Windows Live Essentials, dar ca să-l instalați pe computer nu trebuie să instalați neapărat toate programele propuse în suită. Din păcate Microsoft a renunțat să mai dezvolte acest program, dar chiar dacă nu mai este actualizat, încă funcționează foarte bine și este compatibil cu orice versiune de Windows. Pentru download faceți click aici.

Movie Maker 10, un program de făcut video ușor de folosit

Cine are Windows 10 pe calculator și caută un program de făcut video din poze cu muzică, poate să instaleze gratuit de pe Microsoft Store programul Movie Maker 10.

Movie Maker 10 este extrem de ușor de utilizat și vă permite să creați rapid filmulețe din poze și/sau video, adăugând muzică de fundal, scris pe poze și numeroase efecte de tranziție.

Interfața grafică este intuitivă și ușor de înțeles, astfel chiar și cine nu a mai folosit niciodată un astfel de software nu va întâmpina greutăți la folosire. Ca să descărcați Movie Maker 10 de pe Microsoft Store faceți click aici.

4K Slideshow Maker, un program de făcut videoclipuri din poze cu muzică gratuit

4K Slideshow Maker este un program gratuit și ușor de utilizat care creează videoclipuri spectaculoase din pozele voastre de pe calculator sau cele din contul Instagram.

Folosirea este foarte simplă, trebuie doar să adăugați pozele în interfața programului (suportă și drag and drop), apoi adăugați o melodie pe fundal și faceți click pe ”Make Slideshow” ca să creați videoclipul.

Opțional puteți să modificați durata de afișare a fiecărei poze, să reglați timpul de tranziție, raportul de aspect al videoclipului și calitatea acestuia.

4K Slideshow Maker este lipsit de funcții avansate complicate, dar este extrem de intuitiv și ușor de utilizat, chiar și pentru cei mai puțin experimentați. Pentru download faceți click aici.

DVD Slideshow GUI, program de făcut filmulețe din poze gratuit

DVD Slideshow GUI este un alt program de făcut video din poze cu muzică gratuit și ușor de folosit. Programul vă permite în doar câteva minute să creați un videoclip din poze cu muzică, care apoi poate fi vizualizat cu orice player video sau distribuit online.

Caracteristica cea mai interesantă este că programul vă permite să salvați și apoi să inscripționați în formatul DVD video, astfel discul inscripționat este compatibil cu orice player DVD.

Folosirea este extrem de simplă: se adaugă pozele care vor compune videoclipul, eventual setați efectele de tranziție și adăugați melodia care doriți să se audă pe fundal. În câteva minute, depinde de câte poze ați adăugat, programul va crea videoclipul.

Și procesul de inscripționare pe DVD este foarte simplu, la sfârșit, după ce programul a creat fișierul video, trebuie doar să alegeți opțiunea de inscripționare cu ajutorul programului IMGBurn, inclus în fișierul de instalare. Este important ca în timpul instalării programului să instalați și programele suplimentare, altfel DVD Slideshow GUI ar putea să nu funcționeze corect.

Pentru a descărca DVD Slideshow GUI pe computer, faceți clic aici.

ffDiaporama, ce mai bun program de făcut videoclipuri din poze cu muzică

ffDiaporama este un alt program de făcut video din poze cu muzică gratis, foarte asemănător în ceea ce privește modul de funcționare cu Windows Movie Maker.

Folosirea este foarte ușoară, trebuie să importați imaginile și eventualele videoclipuri care doriți să le uniți, adăugați o melodie sau mai multe și alegeți pentru fiecare poză sau video efectele de tranziție, eventual adăugați titluri scrise, efecte speciale, etc.

Videoclipul poate fi salvat în diferite formate, cum ar fi AVI, MKV, dar programul pune la dispoziție și unele formate predefinite pentru iPhone, iPad, YouTube și așa mai departe.

ffDiaporama este disponibil gratis pentru Windows, Linux și MacOS, iar pentru descărcare faceți click aici.

Free Bolide Slideshow Creator

Free Bolide Slideshow Creator este cel mai simplu program de făcut videoclipuri din poze cu muzică. Opțiunile sunt mai puține în comparație cu programele descrise mai sus, dar în schimb este foarte ușor de folosit.

Ca să faceți un videoclip frumos din poze trebuie doar să importați pozele care doriți să alcătuiască filmulețul, apoi alegeți o melodie sau mai multe care să se audă pe fundal, eventual adăugați text sau titluri pe poze, alegeți efectele de tranziție, alegeți dimensiunile și faceți click pe ”Make video”. În câteva minute, durata depinde de numărul pozelor adăugate, programul va crea videoclipul vostru.

Filmulețul se poate salva în formatele AVI, MKV, FLV, MP4 sau WMV.

Free Bolide Slideshow Creator este compatibil cu orice versiune Windows și pentru download faceți click aici.

PhotoFilmStrip, program de creat slideshow ușor de utilizat

Dacă doriți un program simplu cu care să creați videoclipuri frumoase din poze cu muzică, puteți să încercați PhotoFilmStrip.

Cu PhotoFilmStrip puteți să creați în câteva secunde filmulețe din poze în doar câțiva pași simpli. Folosirea acestui software nu necesită cunoștințe sau abilități speciale; trebuie doar să selectați fotografiile pe care doriți să le utilizați, eventual să adăugați scris pe poze și o melodie pe fundal, apoi programul va crea imediat videoclipul.

Cine dorește să realizeze un videoclip mai deosebit, PhotoFilmStrip oferă și posibilitatea să adăugați filtre și efecte speciale pozelor (zoom, panoramă, alb-negru, sepia, etc.).

Videoclipurile se pot salva în diferite formate și dimensiuni, cum ar fi VCD, DVD și HD.

PhotoFilmStrip este instrumentul perfect pentru o prezentare rapidă și simplă a fotografiilor, fără prea multe opțiuni sau funcții avansate, deci este mai mult recomandat utilizatorilor începători.

PhotoFilmStrip este compatibil cu Windows și unele versiuni de Linux. Pentru descărcare faceți click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *