Aplicații antivirus gratis pentru telefon și tabletă Android

0

În ultimul timp au fost descoperite tot mai multe amenințări pentru sistemul de operare Android. Ca să vă protejați telefonul sau tableta de malware și viruși puteți să instalați un antivirus Android gratis, astfel vă țineți în siguranță datele salvate pe dispozitiv. Dacă vă hotărâți să instalați o aplicație de securitate, în acest articol găsiți o listă cu cele mai bune aplicații antivirus gratis pentru telefon Android, astfel puteți să o alegeți pe cea care credeți că vă ajută cel mai mult.

O întrebare pe care și-o pun majoritatea utilizatorilor este cu privire la necesitatea instalării unei aplicații antivirus pe telefon Android: ajută cu adevarat sau doar îngreunează funcționarea și descarcă bateria?

Mai întâi trebuie să evidențiem faptul că sistemul Android nu se poate infecta doar navigând pe internet sau deschizând un e-mail, așa cum se întâmplă cu Windows. Sunt două sisteme de operare total diferite. Pe Android, ca să se instaleze ceva, trebuie întotdeauna să vă dați acordul. Nimic nu se poate instala fără voia voastră, chiar și un malware.

Atunci de ce trebuie să instalez un antivirus dacă nimic nu se instalează pe telefon fără voia mea? Răspunsul este foarte simplu: dacă instalați aplicații pe telefon, puteți să nimeriți una ”umplută” cu malware, astfel, când vă dați acordul să instalați aplicația, vă dați acordul să instalați totul, adică malware, spyware, troieni sau alte amenințări.

Mai trebuie evidențiat faptul că aplicațiile din magazinele oficiale, cum ar fi Google Play sunt sigure în general. Chiar dacă în trecut au fost descoperite unele aplicații cu malware pe Magazinul Google Play, acestea au fost eliminate imediat și în ziua de azi, înainte să fie inclusă o aplicație, specialiștii în securitate de la Google o verifică foarte bine să nu conțină malware sau să nu creeze probleme dispozitivului.

Deci dacă instalați aplicații doar de pe Google Play riscurile să infectați telefonul cu un virus sunt foarte mici, așadar nu este necesar să instalați un antivirus pe telefon.

Instalarea unui antivirus este necesară atunci când vreți să instalați aplicații manual, propuse pe diferite magazine sau site-uri, cum ar fi Aptoide sau ApkMirror. Este clar că nu toate aplicațiile propuse pe aceste depozite conțin malware, dar este posibil să nimeriți una cu malware pentru că aplicațiile nu sunt controlate așa riguros ca pe Google Play.

În concluzie, pot să spun că instalarea unui antivirus pe telefon cu Android depinde doar de modul vostru de a folosi telefonul sau tableta. Instalați des aplicații din surse necunoscute? Atunci un antivirus este absolut necesar. Folosiți telefonul doar să vorbiți și să faceți poze? În acest caz antivirusul este inutil.

Pentru cine dorește să instaleze un antivirus Android gratuit pe telefon, iată lista cu cele mai bune aplicații.

Sophos Mobile Security

Antivirus Android gratis Sophos Mobile Security

Sophos Mobile Security este una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru telefon sau tabletă Android. Chiar dacă aplicația este de puțin timp pe piață, a reușit imediat să atragă atenția și în ultimele teste realizate de specialiștii de la AV-Test a obținut punctaj maxim în ceea ce privește securitatea dispozitivelor cu Android.

O bază de date online verifică aplicațiile, clasându-le ca aplicații bune sau aplicații rău intenționate, oferind eventual cele mai bune alternative.

Dispozitivul Android poate fi, de asemenea, protejat în caz de furt, datorită unui sistem de control de la distanță care poate fi gestionat prin SMS. Printre funcțiile gratuite oferite de aplicație se evidențiază:

  • Control parental
  • Blocarea apelurilor
  • Blocare SMS
  • Serviciu criptografic avansat

Un pachet complet de securitate, fără costuri, care, pe lângă antivirusul eficient, pune la dispoziție numeroase alte opțiuni utile. Puteți descărcați imediat Sophos Mobile Security din Magazinul Google Play.

Distribuie pe Social Network

Lasa un comentariu