Home / Android / Cel mai bun antivirus Android gratuit 2019 pentru telefon și tabletă
Cel mai bun antivirus Android gratuit 2019

Cel mai bun antivirus Android gratuit 2019 pentru telefon și tabletă

Cel mai bun antivirus Android gratuit 2019 – În ultimul timp au fost descoperite tot mai multe amenințări pentru sistemul de operare Android. Ca să vă protejați telefonul sau tableta de malware și viruși puteți să instalați un antivirus Android gratuit, astfel vă țineți în siguranță datele salvate pe dispozitiv. Dacă vă hotărâți să instalați o aplicație de securitate, în acest articol găsiți o listă cu cele mai bune aplicații antivirus gratuit pentru telefon Android, astfel puteți să o alegeți pe cea care credeți că vă ajută cel mai mult.

Este necesar un antivirus pe telefon Android?

O întrebare pe care și-o pun majoritatea utilizatorilor este cu privire la necesitatea instalării unei aplicații antivirus pe telefon Android: ajută cu adevarat sau doar îngreunează funcționarea și descarcă bateria?

Mai întâi trebuie să evidențiem faptul că sistemul Android nu se poate infecta doar navigând pe internet sau deschizând un e-mail, așa cum se întâmplă cu Windows. Sunt două sisteme de operare total diferite. Pe Android, ca să se instaleze ceva, trebuie întotdeauna să vă dați acordul. Nimic nu se poate instala fără voia voastră, chiar și un malware.

Atunci de ce trebuie să instalez un antivirus dacă nimic nu se instalează pe telefon fără voia mea? Răspunsul este foarte simplu: dacă instalați aplicații pe telefon, puteți să nimeriți una ”umplută” cu malware, astfel, când vă dați acordul să instalați aplicația, vă dați acordul să instalați totul, adică malware, spyware, troieni sau alte amenințări.

Mai trebuie evidențiat faptul că aplicațiile din magazinele oficiale, cum ar fi Google Play, in general sunt sigure. Chiar dacă în trecut au fost descoperite unele aplicații cu malware pe Magazinul Google Play, acestea au fost eliminate imediat și în ziua de azi, înainte să fie inclusă o aplicație, specialiștii în securitate de la Google o verifică foarte bine să nu conțină malware sau să nu creeze probleme dispozitivului.

Deci dacă instalați aplicații doar de pe Google Play riscurile să infectați telefonul cu un virus sunt foarte mici, așadar nu este necesar să instalați un antivirus pe telefon.

Instalarea unui antivirus este necesară atunci când vreți să instalați aplicații manual, propuse pe diferite magazine sau site-uri, cum ar fi Aptoide sau ApkMirror. Este clar că nu toate aplicațiile propuse pe aceste depozite conțin malware, dar este posibil să nimeriți una cu malware pentru că aplicațiile nu sunt controlate așa riguros ca pe Google Play.

În concluzie, pot să spun că instalarea unui antivirus pe telefon cu Android depinde doar de modul vostru de a folosi telefonul sau tableta. Instalați des aplicații din surse necunoscute? Atunci un antivirus este absolut necesar. Folosiți telefonul doar să vorbiți și să faceți poze? În acest caz antivirusul este inutil.

Pentru cine dorește să instaleze un antivirus Android gratuit pe telefon, iată lista cu cele mai bune aplicații de securitate.

Sophos Mobile Security, cel mai bun antivirus Android gratuit 2019

Antivirus Android gratis Sophos Mobile Security

Sophos Mobile Security este una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru telefon sau tabletă Android. Chiar dacă aplicația este de puțin timp pe piață, a reușit imediat să atragă atenția și în ultimele teste realizate de specialiștii de la AV-Test a obținut punctaj maxim în ceea ce privește securitatea dispozitivelor cu Android.

O bază de date online verifică aplicațiile, clasându-le ca aplicații bune sau aplicații rău intenționate, oferind eventual cele mai bune alternative.

Dispozitivul Android poate fi, de asemenea, protejat în caz de furt, datorită unui sistem de control de la distanță care poate fi gestionat prin SMS. Printre funcțiile gratuite oferite de aplicație se evidențiază:

  • Control parental
  • Blocarea apelurilor
  • Blocare SMS
  • Serviciu criptografic avansat

Un pachet complet de securitate, fără costuri, care, pe lângă antivirusul eficient, pune la dispoziție numeroase alte opțiuni utile. Puteți descărcați imediat Sophos Mobile Security din Magazinul Google Play.

Avira Antivirus Security, un antivirus Android gratis și eficient

Una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android este fără îndoială Avira Antivirus Security, o aplicație care se evidențiază pentru abilitatea sa de a detecta malware fără să streseze prea mult sistemul de operare și bateria. Aplicația include și un sistem de protecție in timp real, care scanează toate aplicațiile instalate pe telefon sau pe tableta, o funcție anti-furt si un filtru pentru a bloca apelurile nedorite.

După ce descarcați aplicația de pe Magazin Play și o instalați pe dispozitiv, urmați turul inițial al aplicației (sau puteți să treceți peste apăsând pe butonul de ignorare “Skip”) și apoi creați un cont gratuit pe rețeaua Avira apăsând pe butonul de înregistrare (puteți să creati rapid un account și cu Google sau Facebook).

După finalizarea înregistrării, pornește automat o scanare a întregului sistem pentru a individua eventualele aplicații suspecte instalate pe telefon. Ca să vedeți progresul scanării apăsați pe butonul “Android Virus Scanner”, prezent in panoul principal al aplicației, iar dacă doriți să accesați celelalte funcții ale aplicației, cum ar fi anti-furtul, trebuie să apăsați pe “Anti-theft”, funcție care permite să localizați un telefon furat și, în plus, vă permite să blocați telefonul sau să ștergeți datele importante de la distanta. Download Avira Antivirus Security.

Eset Mobile Security, un antivirus Android gratis si bun

Eset Mobile Security & Antivirus este un alt antivirus gratuit pentru telefon Android care va poate ajuta sa va protejati date si informatiile stocate pe telefoanele voastre. Pune la dispozitie o versiune de baza gratis, care include toate functiile pentru detectarea amenintarilor (automatic sau on-demand) si un sistem antifurt care va permite sa regasiti telefonul disparut.

Dupa ce descarcati Eset Antivirus de pe Play Store si dupa ce completati instalarea, rulati aplicatia, selectati limba, debifati consensul ca sa primiti oferte speciale si apoi acceptati conditiile de folosire.

Ajunsi la acet punct, apasati pe “Inainte” ca sa acceptati activarea sistemului “Live Grid” (un sistem de protectie cloud care detecteaza malware cu ajutorul unuei baze de date online), apoi selectati din meniul din centrul ecranului sa activati controlul tuturor aplicatiilor instalate pe telefon si in sfarsit apasati pe “Sfarsit”.

Daca vi se ofera sa activati versiunea gratuita de incercare a optiunilor premium (cele disponibile in versiunea platita a aplicatiei) puteti sa refuzati apasand butonul “Nu, multumesc” si asteptati activarea versiunii gratis a antivirusului.

Dupa ce ati terminat configurarea va incepe o scanare anti-malware a telefonului. Daca doriti sa activati optiunea anti-furt, apasati pe butonul corespunzator si urmati pasii care va sunt propusi: trebuie sa setati un cod de securitate pentru a va proteja telefonul si pentru a evita dezinstalarea antivirusului Eset fara permisiunea vostra. Download Eset Mobile Security & Antivirus.

Bitdefender Antivirus Free, antivirus Android gratis care nu îngreunează telefonul

Bitdefender Antivirus Free este solutia ideala pentru cine cauta un antivirus pentru Android gratuit, rapid si simplu, care sa controleze aplicatiile instalate pe telefon sau tableta. Din pacate nu ofera optiuni extra, cum ar fi localizarea in cazul in care pierdeti telefonul sau blocarea apelurilor nedorite.

Ca sa instalati acest antivirus pe telefon trebuie sa-l cautati pe “Play Store” si apoi sa apasati pe butonul “Instalati”. Succesiv, porniti aplicatia, acceptati conditiile de utilizare si porniti o scanare completa a tuturor aplicatiilor prezente pe telefonul sau tableta Android apasand pe butonul “Scan”. Bitdefender va controla toate aplicatiile deja instalate si multumita functiei “Autopilot” va impiedica instalarea altor aplicatii care contin malware sau alte amenintari nedorite. Download Bitdefender Antivirus Free Android.

Lookout, un antivirus Android gratis si intuitiv

Un alt antivirus gratuit pentru Android pe care puteti sa-l folositi cu incredere este Lookout. Acesta aplicatie mai pune la dispozitie functia antifurt pentru localizarea telefonului si un sistem de backup care permite sa salvati contactele din agenda si eventual sa le transferati pe un alt telefon.

Dupa ce ati descarcat si instalat antivirusul de pe Play Store, porniti-l si imediat incepe o prezentare rapida a tuturor functiilor principale. Apasati pe “Next” de doua ori consecutiv si apoi pe “Done”. Completati formularul propus cu adresa email si o parola, astfel creati un account gratuit pe platforma online Lookout.

Dupa ce ati creat accountul apasati pe “Start protecting” si confirmati ca doriti sa utilizati versiunea gratis apasand mai intai pe “No thanks” si apoi pe “Continue to Lookout Free”, apoi “Done”. O sa fiti directionati la fereastra principala unde o sa inceapa o scanare completa a sistemului de operare.

Dupa ce scanarea se termina, antivirusul Lookout ramane activ in background, astfel controleaza in mod constant telefonul si blocheaza eventuale aplicatii suspecte.

In cazul in care pierdeti telefonul, il puteti localiza pe site-ul oficial logandu-va cu datele create cand ati instalat aplicatia (email si parola). Dupa logare, faceti click pe butonul “Find my device” care se gaseste in bara laterala stanga si dupa cateva secunde o sa vedeti pe harta zona in care se gaseste telefonul. Download Lookout.

Avast Mobile Security, un antivirus gratuit pentru telefon Android cu multe opțiuni utile

Una dintre cele mai bune aplicatii antivirus pentru Android este Avast Mobile Security. Dupa instalare efectueaza un control automat al tuturor aplicatiilor prezente pe smartphone sau tableta si include unele functii utile cum ar fi: controleaza siguranta conexiunilor Wi-Fi, blocheaza accesul la aplicatiile suspecte, blocheaza apelurile nedorite si descopera potentialele aplicatii periculoase pentru confidentialitatea pe internet.

Acest antivirus Android gratuit poate fi asociat cu alte doua aplicatii gratuite, cum ar fi Avast Cleanup si Avast Anti-Theft, care permit, respectiv, sa curatati telefonul de fisierele inutile si sa localizati telefonul in cazul in care acesta este furat sau pierdut.

Din punct de vedere al eficacitatii, acest antivirus, poate, este un pic inferior altor alternative prezentate in acest articol, dar din punct de vedere al functionalitatii si a usurintei de utilizare, are putini rivali. Download Avast Mobile Security & Antivirus.

AhnLab, un antivirus pentru telefon Android bun si gratis

Numele sau nu este la fel de popular ca al aplicatiilor mai sus prezentate, dar in ultimele teste comparative antivirusul AhnLab a obtinut rezultate foarte bune.

Aplicatia este disponibila in doua versiuni, una gratuita si una cu plata.

Versiunea gratuita include un instrument de eliminare a programelor suspecte, anti-furt, restrictionarea apelurilor si identificarea aplicatiilor periculoase pentru confidentilitate.

Versiuna cu plata, pe langa optiunile oferite in versiunea gratis, mai ofera in plus si blocarea aplicatiilor, scanarea adreselor URL si posibilitatea sa ascundeti pozele. Functiile versiuni cu plata se pot testa gratuit timp de 10 zile. Download AhnLab.

Kaspersky Mobile, una dintre cele mai bune aplicații antivirus Android gratis

Kaspersky Mobile Antivirus este o altă aplicație bună care vă ajută să vă protejați în timp real telefonul de viruși și malware.

În plus, aplicația mai pune la dispoziție și unele funcții utile, cum ar fi localizarea telefonului dacă acesta vă este furat sau îl pierdeți, protejează aplicațiile instalate pe telefon cu parolă, blochează numerele de telefon care vă deranjează cu apeluri nedorite și multe altele.

Kaspersky Mobile Antivirus se poate descărca gratuit de pe Magazinul Google Play, dar unele opțiuni trebuie cumpărate dacă doriți să le folosiți. Download aici.

Care antivirus Android gratuit preferati? Citiți și articolul: Cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *