Home / Windows / Program de descărcat muzică gratis pe laptop sau PC Windows
download cel mai bun program de descărcat muzică gratis

Program de descărcat muzică gratis pe laptop sau PC Windows

Cine este pasionat de muzică poate să-și îmbogățească colecția cu ultimele melodii apărute descărcându-le de pe internet. Dacă nu știți cum se descarcă muzică gratis și repede pe laptop sau computer, în acest articol găsiți cele mai bune programe de descărcat muzică gratis și instrucțiunile de folosire.

Să găsești cel mai bun program de descărcat muzică gratis nu este ușor, multe programe promit marea cu sarea și apoi când îl instalați pe calculator vă dați seama că este plin cu publicitate sau, chiar mai rău, instalează alte programe nedorite.

Iată care sunt cele mai bune programe pentru a descărca melodii gratis în format MP3 pe laptop sau computer.

Songr, cel mai bun program de descărcat muzică gratis

Chiar dacă a fost lansat cu mulți ani în urmă, Songr este încă și în ziua de azi cel mai bun program de descărcat muzică gratis. Găsește cam orice melodie, se pot descărca mai multe melodii simultan fără nici o limită și în interfață nu există publicitate.

Interfața programului este simplă cu toate opțiunile ușor de accesat, astfel, chiar și cine nu a mai folosit niciodată un astfel de software nu o să întâmpine greutăți la folosire.

Cum se folosește Songr pentru download-ul melodiilor? Foarte ușor. Porniți programul și în partea de sus o să vedeți un spațiu de căutare unde trebuie să scrieți titlul unei melodii sau numele artistului preferat. Imediat Songr o să înceapă să caute melodia voastră pe principalele servicii web de streaming de muzică, apoi o să alcătuiască o listă cu toate melodiile găsite.

Melodiile le puteți asculta mai întâi, apoi dacă sunteți satisfăcuți de calitate le puteți descărcat pe PC făcând click dreapta pe titlul melodiei și apoi alegând opțiunea de descărcare. Viteza de download este mare, în câteva secunde aveți melodia salvată pe hard-disk.

Colecția de melodii pe care se bazează Songr este impresionantă, în general se reușește să se descarce muzică de orice fel, clasică, muzică românească, populară și chiar muzică de manele.

Programul Songr este compatibil cu toate versiunile de Windows și este disponibil în versiune instalabilă și portabilă (portable). Pentru download Songr accesați site-ul oficial.

MP3jam, un program de descărcat muzică simplu de folosit

Un alt software care permite descărcarea melodiilor de pe internet este MP3jam, foarte asemănător ca mod de funcționare cu programul Songr, mai sus descris.

MP3jam reușește să găsească orice melodie, astfel puteți să descărcați gratis muzică nouă, populară, clasică, muzică românească, iar calitatea este bună, cu un bitrate de cel puțin 128 Kbps.

Toate melodiile pot fi ascultate în streaming înainte de download și o caracteristică foarte utilă este aceea că programul permite descărcarea întregului album din care face melodia căutată.

Folosirea este extrem de simplă, instalați programul pe PC sau laptop, îl deschideți și trebuie doar să scrieți în spațiul dedicat numele cântărețului preferat sau titlul melodiei, apoi cu un simplu click pe ”Search” programul începe să caute pe internet și va realiza în scurt timp o listă cu melodiile găsite pe diferitele servicii web de streaming de muzică.

Când ați găsit melodia dorită ca să o descărcați pe laptop sau computer trebuie doar să faceți un simplu click pe pictograma cu săgeata orientată în jos. Viteza de download este în general mare, dar depinde și de conexiunea voastră la internet și de serviciul de streaming de unde se descarcă fișierul MP3.

Singura limită pe care o impune programul MP3jam este descărcarea unei melodii din 5 în 5 minute. Inițial aveți la dispoziție 3 download-uri și imediat începe o numărătoare inversă, astfel la aproximativ 5 minute puteți să mai descărcați o melodie, apoi alta și așa mai departe.

Dacă doriți să eliminați acestă limită trebuie să cumpărați versiunea PRO, dar dacă nu sunteți grăbiți, puteți să descărcați muzică gratis și fără să cheltuiți nici un ban folosind doar versiunea de bază gratis.

MP3jam este compatibil doar cu sistemele de operare Windows. Pentru download MP3jam accesați site-ul oficial.

Descarcă muzică gratis și repede cu Lacey

Lacey, cunoscut și cu numele Free Music & Video Downloader, este un alt program bun și gratuit de descărcat melodii MP3 de pe internet.

Modul de utilizare este simplu, ca și la cele două programe descrise mai sus, trebuie doar să scrieți în bara de căutare numele artistului sau titlul unei melodii, apoi apăsați enter pe tastatura computerului sau faceți click pe ”Search”.

Programul începe căutarea pe câteva site-uri specializate în streaming muzical, apoi după câteva secunde va realiza o listă cu melodiile găsite.

Ca să descărcați o melodie faceți dublu click pe titlul ei. În panoul ”Downloads” puteți să urmăriți progresul download-ului.

Programul Lacey găsește orice gen de muzică, începând cu muzică veche, clasică, românească, populară și terminând cu ultimele melodii noi apărute, pentru că reușește să caute în foarte multe baze de date online cu muzică, cum ar fi Baidu, SoundCloud, VKontakte, iPleer.FM, Last.FM și multe altele.

Acest software nu are nevoie de instalare pe computer, trebuie doar să extrageți fișierul Lacey.exe din arhiva ZIP pe care o descărcați de pe site-ul oficial, apoi ca să porniți programul trebuie doar să faceți dublu click pe fișierul Lacey.exe.

Pentru download accesați site-ul oficial.

FrostWire, un program bun pentru download melodii MP3

FrostWire este un program open source P2P, complet gratuit și fără publicitate, cu care puteți să descărcați muzică de pe rețeaua BitTorrent. Se diferențiază de alți clienți torrent prin faptul că are un motor de căutare integrat, în acest mod nu trebuie să căutați fișiere torrent sau magnet link pe site-urile cu torrente, ci căutarea melodiilor se face direct din interfața programului.

Interfața programului este foarte intuitivă, cu toate opțiunile ușor de găsit, astfel folosirea este foarte simplă chiar și pentru cine nu a mai folosit niciodată un asemenea software.

Cum se descarcă muzică gratis cu FrostWire? Mai întâi descărcați și instalați programul pe computer (este compatibil cu Windows, MacOS și Linux), îl deschideți și în partea de sus în stânga o să vedeți un spațiu de căutare.

Scrieți în spațiul de căutare numele unui artist sau titlul unei melodii, așteptați câteva secunde până programul finalizează căutarea apoi lângă fiecare titlu găsit aveți opțiunea de ascultare și de descărcare.

Rezultatele pot fi sortate în funcție de tipul fișierului, adică audio, video, imagini, documente, arhive sau torrent.

Mulțumită faptului că FrostWire are și un player audio încorporat, melodiile pot fi ascultate înainte de download, în acest mod vă dați seama dacă este melodia pe care o doriți și dacă este de calitate.

Evoluția downloadului o puteți urmări în panoul ”Transferuri”.

FrostWire reușește să găsească cam orice melodie, începând cu muzică nouă și terminând cu muzică populară românească.

Dacă sunteți în căutarea unui program de descărcat muzică gratis, FrostWire merită încercat. Pentru download accesați site-ul oficial.

Alte programe de descărcat muzică gratis pe laptop sau PC

Iată alte câteva programe gratis de descărcat melodii MP3 mai puțin folosite:

SoundFrost

Acest program de descarcat muzica gratuit pune la dispozitie un database cu peste 10 milioane de melodii si permite ascultarea acestora in streaming sau descarcare pe calculator in 9 formate audio: MP3, WAV, FLAC, OGG, WMA, AAC, AIFF, AU, AC3. Pe langa toate acestea mai permite si convertirea videoclipurilor de pe YouTube in 18 formate media.

Interfata grafica este foarte intuitiva si putin aminteste de iTunes. Descarcarea melodiilor este rapida, iar calitatea acestora este buna, dar din pacate acest program contine si programe de publicitate (adware), deci unele programe antivirus poate vor semnala programul ca fiind periculos. Download SoundFrost.

Music2pc

Foarte asemanator cu Songr, si acest software permite descarcarea melodiilor in format MP3 pe PC. Descarcarea programului si instalarea este simpla si rapida, programul este de dimensiuni mici, doar 2,7MB. Modul de functionare este foarte simplu: dupa ce instalati programul, il deschideti si in casuta de cautare scrieti titlul melodiei sau numele artistului, apasati enter si in cateva secunde music2pc va indexa rezultatele. Daca prima cautare cu “Provider 1” nu da rezultate, incercati cu “Search Provider 2”.

Programul indica numele si durata melodiei, bitrate-ul, langa aceste informatii gasiti butonul pentru download. Inainte sa incepeti sa descarcati muzica, alegeti folderul unde doriti sa salvati melodiile facand click pe cele trei puncte din coltul dreapta jos.

Suporta descarcarea a mai multor melodii simultan, dar nu suporta resume download, deci inainte sa inchideti programul trebuie sa fiti siguri ca a terminat descarcarea. Nu permite nici ascultarea melodiilor inainte de descarcare. Download music2pc.

SoulSeek

Este un program P2P pentru pasionatii de muzica. Pana acum cativa ani, AudioGalaxy era principalul program de schimb de muzica: se gasea practic orice melodie, mai ales melodii de grupuri necunoscute si albume foarte rare. Dupa inchiderea acestuia, utilizatorii s-au raspandit pretutindeni, dar in cele din urma s-au concentrat pe SoulSeek (Slsk).

Functionarea acestui program de descarcat muzica gratis este foarte asemanatoare cu WinMx si Direct Connect: exista un server central de unde se poate descarca muzica, dar exista si diferite “camere” in care puteti gasi genuri de muzica specifice. Nu se poate compara cu cele mai faimoase programe P2P (eMule si Bittorrent), dar are avantajul ca este specializat in muzica, mai ales muzica rara si alternativa, care se gaseste greu cu alte programe. Nu instaleaza adware (programe de publicitate) sau malware. Download SoulSeek.

Ares

Ares este un foate bun client P2P pentru file sharing. Cu Ares puteti sa descarcati muzica gratis, dar si filme, jocuri, software sau imagini. Suporta si descarcarea fisierelor torrent.

Interfata grafica este intuitiva facand programul foarte usor de folosit, deci este indicat si utilizatorilor incepatori. Are integrat si un player care permite redarea fisierelor (audio/video) prezente in folderul partajat. Download Ares.

eMule

eMule este un program gratuit P2P, open source, care permite schimbul de fisiere intre utilizatorii conectati prin intermediul internetului.

Are la baza doua retele diferite: eDonkey si Kad. Prima retea, eDonkey, se bazeaza pe folosirea unor servere, unde nu se gasesc fisiere de descarcat, dar aceste servere au rolul de a pune in contact utilizatorii eMule, iar fisierele sunt descarcate direct din calculatorul acestora.

In cazul retelei Kad, interactiunea are loc direct intre 2 utilizatori, fara prezenta unui server care sa actioneze ca un punct intermediar. In ambele cazuri, este de o importanta fundamentala sistemul de credite realizat de catre dezvoltatori.

Fiecare utilzator ofera un anumit numar de sloturi, care reprezinta numarul maxim de fisiere pe care alti utilizatori pot descarca de pe calculatorul vostru. Orice alte cereri de download sunt stocate intr-o coada, in care ordinea este strict legata de numarul de credite acumulate de-a lungul timpului de catre toti utilizatorii.

Creditele se calculeaza in functie de cantitatea de bytes trimisa si primita in timpul sesiunilor anterioare si acesta este motivul pentru care unii utilizatori sunt favorizati si ajung imediat in fruntea cozii. Practic, in alte cuvinte, cu cat oferiti mai mult celorlalti utilizatori, cu atat viteza de descarcare creste.

Identificarea fisierelor pe care doriti sa le descarcarcati se face direct din program, cu ajutorul unui motor de cautare integrat. Motorul de cautare ofera cateva filtre suplimentare cu care puteti sa imbunatatiti rezultatele (de exemplu, se poate alege formatul fisierului, dimensiunea, etc.). Cautarea poate fi efectuata pe un singur server la care sunteti conectati, pe toate serverele din lista, in cazul retelei eDonkey, fie direct pe reteaua kad ca sa gasiti fisiere detinute de alti utilizatori.

Dupa ce ati gasit fisierul si porniti descarcarea, acesta va fi plasat automat intr-o sectiune separata a interfetei grafice, unde puteti vedea toate download-urile si upload-urile in curs. Fiecarui fisier ii sunt asociate unele informatii, cum ar fi dimensiunea, procentul de descarcare, starea transferului, viteza de descarcare, etc. Cand se termina de descarcat un fisier acesta trece automat in sectiunea “Fisiere Share”.

Interfata este simpla si foarte intuitiva, se intelege imediat cum functioneaza, mai ales ca este si in limba romana. Oricum pe site-ul oficial sunt si niste tutoriale, dar sunt sigur ca nu veti avea nevoie, este prea simplu acest program de descarcat muzica.

eMule pune la dispozitie un sistem de mesaje intre prieteni, se pot trimite mesaje altor utilizatori si ii puteti adauga intr-o lista de prieteni, astfel ii puteti vedea cand sunt online. Mai pune la dispozitie si un client IRC, unde se poate discuta cu utilizatori din toata lumea. Download eMule.

Descarcă muzică Mp3 gratis cu ajutorul programelor BitTorrent

BitTorrent este un protocol peer-to-peer (P2P) care permite cea mai rapida descarcare a fisierelor de orice tip (muzica, filme, software, documente, imagini, etc.). Practic, fisierul dorit este impartit in mai multe parti si toate aceste parti vor fi descarcate de la diferiti utilizatori care au deja acele parti sau au fisierul complet pe calculatoarele lor.

Programele care permit download-ul prin acest protocol se numesc clienți torrent. Descarcarea fisierelor cu aceste programe este diferita in comparatie cu programele prezentate pana acum, de exemplu nu au un motor de cautare inclus, ca sa descarcati ceva trebuie sa cautati fisierul dorit pe site-urile care gazduiesc fisiere .torrent sau Magnet Link (cum ar fi, de exemplu, Demonoid, IsoHunt, The Pirate Bay, BitSnoop, etc.).

Cei mai importanti clienti BitTorrent:

  • BitTorrent: a fost primul client scris pentru acest protocol de catre programatorul Bram Cohen (creatorul acestui protocol) si lansat in 2001. Este supranumit si “Mainline”, pentru a indica caracteristica de progenitor. Interfata grafica este intuitiva si este disponibil in 2 verisuni: una gratis care include doar functiile de baza pentru download si o versiune contra cost care include unele functii suplimentare, de exemplu player media, suport antivirus, acces de la distanta prin internet si multe alele. Este disponibil pentru Windows, Mac OS X si Android. Download BitTorrent.
  • μTorrent: este cel mai cunoscut client BitTorrent. Tradus in peste 60 de limbi, μTorrent este disponibil pentru sistemele de operare Windows, Linux, Mac OS X si Android. Interfata grafica este foarte simpla si intuitiva, se intelege imediat functionarea acestui software. Exista si o versiune contra cost care are in plus unele optiuni, dar pentru majoritatea utilizatorilor versiunea gratis este suficienta. Download μTorrent.
  • qBittorrent: dezvoltat si lansat in 2006 de catre programatorul Christophe Dumez, acest client BitTorrent se evidentiaza pentru viteza mare de descarcare si consumul mic a resurselor de calculator. Are un motor de cautare intern care permite sa efectuati cautari in principalele site-uri care gazduiesc Magnet Link si fisiere .torrent. Download qBittorrent.
  • Vuze (fost Azureus): este un program all-in-one pentru download-ul fisierelor Torrent, gestionarea si reproducerea continutului multimedia. Include un motor de cautare pentru fisiere torrent, permite redarea principalelor formate video in cadrul programului si cu ajutorul unor pluginuri poate sa converteasca clipurile video descarcate pentru diferite dispozitive, ca de exemplu iPhone/iPod, Xbox 360, Playstation 3, PSP, etc. Din pacate toata aceasta bogatie de optiuni are un pret: consuma foarte multe resurse de computer, de multe ori, daca aveti un calculator mai vechi, functionarea acestuia este ingreunata simtitor. Este disponibil pentru sistemele de operare Windows, Mac si Linux. Download Vuze.
  • Tribler: dezvoltat de catre universitatea olandeza Technische Universiteit Delft (TU Delft), Tribler este primul client BitTorrent serverless, care include un motor de cautare care nu cauta fisierele .torrent pe diferitele site-uri care gazduiesc aceste fisiere, ci direct in ceea ce pun la dispozitie ceilalti utilizatori. In alte cuvinte, nu este necesara prezenta unui server central intrucat cautarea fisierelor este efectuata propagand cautarile in reteaua P2P creata de catre Tribler. Interfata grafica este destul de frumoasa, dar nu este prea intuitiva in comparatie cu alti clienti BitTorrent. Cu Tribler puteti sa descarcati in mod anonim. Pentru protectia identitatii utilizatorilor, acest software P2P a inclus o tehnologie bazata pe sistemul de comunicare anonim Tor (The Onion Router), dar daca folositi acesta optiune, download-ul se face la o viteza mult mai mica. Printre caracteristicile cele mai interesante subliniez prezenta “canalelor” torrent, care se actualizeaza automat: este indeajuns sa lasati cateva minute programul deschis si se va popula cu “canale” torrent de diferite tipuri. Il recomand celor care doresc ceva nou in ceea ce priveste programele P2P, dar este mai putin practic pentru cine stie unde sa gaseasca fisierele torrent dorite si are nevoie doar de un client torrent bun si rapid cu care sa descarce. Download Tribler.

Site-uri de descărcat muzică gratis și legal

Daca nu cautati muzica de artisti celebri, ci muzica independenta sau coloane sonore, neacoperite de drepturile de autor, care pot fi descarcate legal, va sfatuiesc sa folositi unul dintre urmatoarele site-uri, unde gasiti melodii publicate cu licenta “Creative Commons” si “Free Art License”, liber utilizabile in proiecte personale sau comerciale. In general, aceste melodii apartin unor artisti necunoscuti, care pun la dispozitie gratis creatiile lor.

Acestea sunt unele site-uri unde puteti sa ascultati si sa descarcati muzica gratis si legal:

Voi ce program de descarcat muzica folositi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *