Aplicatii de navigare GPS offline: 5 alternative gratuite

0

Exista o multime de aplicatii de navigare si GPS in Magazin Play, dar nu toate hartile sunt create in mod egal, deci am compus o scurta lista cu cele mai bune aplicatii de navigatie pe care sa le incercati. Multe dintre ele functioneaza atat online cat si offline, astfel incat sa nu fie necesara o conexiune la date.

1. Google Maps

Aplicatii de navigare GPS pentru Android Google Maps

Google Maps, probabil cea mai cunoscuta aplicatie de navigare, s-a dezvoltat rapid in ultimii ani, iar acum ofera o gama variata de caracteristici cum ar fi: mai multe optiuni de vizualizare, informatii detaliate privind rutele, actualizari de trafic in timp real si indeplineste orice alte asteptari pe care le-ati avea de la o buna aplicatie de navigare.

Cu toate acestea, daca doriti sa folositi aplicatia offline, va trebui sa descarcati in avans zona de pe harta pe care doriti sa o utilizati. Daca faceti asta, nu veti mai primi actualizarile de traffic, deoarece acestea necesita conexiune la internet. Recent, cei de la Google au adaugat noi optiuni pentru versiunea offline, cum ar fi posibilitatea de a descarca mai multe zone de pe harta sau optiunea de “WiFi-only” cand patrundeti in zone in care WiFi-ul este disponibil.

De asemenea , permite stocarea de harti pe cardul extern SD, eliberand din memoria de pe telefon. Daca nu conduceti, aplicatia va ofera optiuni pentru ciclism sau transport in comun pentru a ajunge la destinatia dorita.

2. Sygic navigare GPS si Harti

Aplicatii de navigatie Android gratis Sygic

Sygic este una dintre cele mai populare aplicatii de navigare offline pe Android. Aplicatia ofera harti cu o rezolutie inalta pentru majoritatea tarilor din lume si este actualizata in mod regulat pentru a tine pasul cu noua versiune de Android.

Poate fi descarcata gratuit si folosita intr-un interval de 7 zile, dupa care trebuie achizitionata daca doriti optiunile premium sau actualizarile de trafic. Daca nu, puteti ramane la optiunile gratuite, dar sunt mai simple.

Printre optiunile cheie se afla harta offline pentru navigare, GPS activat de voce cu ghidarea de traseu, cartografiere 3D si imagini si optiunea de a proiecta navigarea prin GPS pe parbrizul automobilului.

Daca mentionam si modul SOS, informatiile de parcare si peste un milion de puncte de interes, se poate spune ca Sygic este un concurent puternic pentru cel mai bun GPS offline. Recent, a fost integrat si in aplicatia Glympse, daca doriti sa partajati traseul cu prietenii.

3. GPS CoPilot

Aplicatie GPS pentru navigare offline Copillot

Aplicatia CoPilot este doar pentru conducatorii auto, dar daca asta este ceea ce cautati, atunci are in mod sigur optiunile pe care le cautati – dar nu sunt gratis. Exista o perioada de 7 zile in care aplicatia este gratuita, apoi va trebui sa platiti un abonament premium pentru a avea in continuare acces la toate optiunile aplicatiei.

Daca nu doriti sa o cumparati, puteti folosi varianta gratuita , dar harta va fi disponibila doar in 2D. Utilizatorii premium beneficiaza de mapa in format 3D. In versiunea complete a aplicatiei, exista o mare varietate de a personaliza traseul si optiunile de alerta sunt impresionante, poate putin coplesitoare pentru unii. Exista totusi si o optiune a aplicatiei cu rute pentru pietoni, dar aceasta nefiind scopul principal al aplicatiei, nu o face tocmai cea mai buna alegere.

Hartile pentru alte tari trebuiesc cumparate individual sau in pachete, cum ar fi “Toata Europa”, iar daca cumperi o harta, primesti 12 luni acces gratuit la serviciul “TraficActiv” al aplicatiei CoPilot.

Daca aveti nevoie sa achizitionati mai multe harti pentru diferite tari ale lumii, CoPilot poate deveni relativ scump, dar tot va fi mai avantajos in comparatie cu navigarea prin satelit.

4. TomTom Go

Cel mai bun navigator GPS Android Tomtom

La momentul actual, aplicatia TomTom este un concurent veritabil in industria de navigatie. Pentru inceput, primiti 50 de mile de uitilizare cu toate optiunile incluse, inclusiv actualizarile de trafic in timp real. In cazul in care doriti sa obtineti acces nelimitat timp de un an, este necesar sa achizitionati update-ul. Preturile variaza in functie de regiune, dar in general preturile sunt in jurul sumei de 19.99$ pentru abonamentul de un an si 44.99$ pentru trei ani. Impreuna cu ghidarea vocala, rutarea offline, actualizarile de trafic si imaginile cladirilor in 3D, hartile sunt disponibile pentru peste 100 de tari.

5. Navmii

Cele mai bune aplicatii de navigatie GPS Android Navmii

Navmii, cunoscuta anterior ca Navfree, este o aplicatie care merita luata in considerare si testata datorita faptului ca majoritatea optiunilor , inclusive hartile si utilizarea aplicatei , sunt complet gratuite. Aplicatia este sustinuta de anunturi publicitare, insa aceastea pot fi eliminate cu o taxa de 2$. Proiectata cu eficienta si o estetica minimalista, Navmii va ajunge de la punctual A la punctual B intr-un mod impecabil.

Bineinteles, actualizarile de trafic si alte informatii cum ar fi localizarea radarelor nu functioneaza in modul offline. Indiferent daca folositi varianta offline sau online, ca folositi un vehicul sau mergeti pe jos, Navmii este o aplicatie intuitiva si usor de folosit .

Distribuie pe Social Network

Lasa un comentariu

Close