Cateva programe de editat poze gratis si bune

0

Dupa articolul in care v-am ilustrat care sunt cele mai bune programe de modificat poze gratis, in acest articol gasiti cateva programe de editat poze gratis mai necunoscute.

FotoMix

FotoMix este un foarte bun program de editat poze si extrem de simplu de folosit, ideal pentru utilizatorii incepatori. Interfata grafica este un pic spartana si optiunile sunt limitate la strictul necesar, dar FotoMix permite cu doar cateva click-uri sa realizati montaje foto distractive.

Practic in fereastra “Background” alegeti fundalul, apoi in fereastra “Foreground” adaugati imaginea pe care doriti sa o suprapuneti fundalului (se poate modifica dimensiunea, culoarea, etc.), stergeti fundalul cu guma de sters si apoi in “Composition” puteti deja sa lucrati asupra celor doua imagini suprapuse. Apoi in ultima ferestra, numita “Touch Up” puteti sa efectuati ultimele modificari.

Cand sunteti multumiti de rezultat facti click pe “Finish” si daca doriti puteti sa adaugati o rama. Simplu, rapid si gratuit.

Atentie: in ultimele versiuni fisierul installer include si unele programe adware (publicitate), deci cand instalati programul si daca nu doriti aceste programe in plus pe calculator, in timpul instalarii cititi bine si faceti click de mai multe ori pe “Decline”.Download FotoMix.

Funny Photo Maker

Un bun program de editat poze gratis este Funny Photo Maker. Acest program, complet gratuit, este unul dintre cele mai eficiente si mai simplu de folosit intalnit de mine.

Cu Funny Photo Maker oricine, in putin timp si cu doar cateva click-uri, poate modifica in mod distractiv o poza.

Programul include o vasta serie de template (modele/sabloane) predefinite, impartite in categorii: Rich Photo Frames, Face Fun Effects, Artistic, Collage si Funny Expressions. In total sunt peste 300 de sabloane.Este prezenta si posibilitatea realizarii de GIF animate.

Interfata grafica este intuitiva si prietenoasa, practic procesul de editare a pozelor este impartit in doi pasi, reprezentati de sectiunile Design si Output.

In prima sectiune puteti modifica poza in ariile dorite, dispunand de sabloanele predefinite si de filtrele artistice pe care le puteti asocia pozelor. Modificarile le puteti vedea in timp real, astfel daca nu sunteti multumiti de un sablon sau efect puteti imediat sa incercati altul.

O alta caracteristica importanta a acestui software este functia “Face Detection”, practic programul recunoaste in mod automat fata dintr-o poza. Salvarea pozelor modificate se poate face in formatul BMP, JPEG, PNG sau GIF animat. Programul este de dimensiuni destul de mici, circa 45 MB si este compatibil cu Windows XP, Vista, 7 si 8. Download Funny Photo Maker.

PhotoSun

PhotoSun este un program de editat poze gratuit, disponibil pentru orice sistem de operare Windows si care pune la dispozitia utilizatorilor sai o foarte mare cantitate de functii pentru retusarea imaginilor.

Software-ul are o interfata grafica puțin asemanatoare cu cea a programului Photoshop, cu toate functiile usor accesibile, situate in partea de sus a programului.

PhotoSun pune la dispozitie urmatoarele optiuni: rotire, redimensionare, decupare, eliminarea efectului “ochi rosii”, adaugare de text sau efecte speciale, iar cu ajutorul functiei “Adjust” va permite sa corectati diferiti parametri, cum ar fi de exemplu temperatura, nuanta, expunerea, contrastul, luminozitatea, claritatea, etc.

Cu PhotoSun puteti si sa creati colaje din poze, adica sa uniti mai multe poze intr-una singura, folosind numeroasele modele puse la dispozitie. Suporta urmatoarele formate imagine: JPG, BMP, PNG, GIF, ICO si TIFF. Download PhotoSun.

Artweaver Free

Artweaver Free este un program gratuit de grafica, orientat mai mult spre desen, dotat cu un numar aproape infinit de pensule cu care puteti sa experimentati noi tehnici grafice.

De asemenea gasiti si instrumentele de baza pentru modificarea imaginilor (decupare, redimensionare, rotire, scris pe poze, etc.), suporta editarea pe mai multe straturi (layer) si aveti la dispozitie foarte multe filtre si efecte.

Artweaver este de remarcat mai ales pentru pensulele sale, care reproduc aproape toate tipurile de instrumente cu care se poate colora, deci daca sunteti in cautarea unui program de desenat cu mana libera, Artweaver este cea mai buna optiune pentru a crea desene de la zero, dar, de asemenea, si sa modificati poze sau imagini existente.

Interfata grafica este curata, ordonata, placuta si destul de intuitiva, poate la inceput, utilizatorii mai putin priceputi vor intampina dificultati din cauza multitudinii de functii si optiuni prezente, dar sunt sigur ca exersand si invatand sa folositi acest software il veti pretui la adevarata sa valoare.

Este compatibl cu Windows XP, Vista, 7 si 8 si suporta cele mai folosite formate imagine, spre exemplu: AWD (formatul proprietar Artweaver), BMP, GIF, JPEG, PCX, TGA, TIFF, PNG si PSD. Pentru cei care doresc mai multe functii, sunt disponibile mai multe plugin-uri gratuite sau pentru cei care au versiunea comerciala (platita) sunt compatibile si plugin-urile facute pentru Photoshop. Download Artweaver Free.

Chasys Draw IES

Este o suita de programe de editat poze, foarte completa, care, pe langa obisnuiele instrumente de modificat poze, include si unele instrumente care va permit sa creati GIF-uri animate, icoane pentru web, sa faceti capturi de ecran, coperti de CD/DVD si multe altele. Aplicatia de editat poze este destul de buna, chiar daca numarul de filtre si efecte speciale nu este foarte mare.

Cu Chasys Draw IES puteti sa convertiti imaginile in diferite formate sau sa faceti anumite modificari la mai multe poze simultan (batch), cum ar fi rotire, redimensionare sau redenumire. In plus, programul permite cu doar cateva click-uri sa transformati o imagine intr-o icoana pentru web.

Interfata grafica nu este prea intuitiva, din cauza numarului mare de functii si poate la inceput o sa fiti un pic dezorientati, dar dupa ce va obisnuiti, sunt sigur ca va vor fi utile toate optiunile puse la dispozitie. Download Chasys Draw IES.

Photo-Bonny

Photo-Bonny este un program gratuit care permite sa adaugati elemente grafice/clipart amuzante pe fotografiile voastre. Utilizarea acestui software de ediat poze este extrem de simpla: incarcati poza in interfata programului si imediat sunt disponibile aproximativ 60 clipart, care se pot trage cu mouse-ul pe poza. Odata adaugate, elementele grafice se pot muta, roti si dimensiona asa cum doriti.

In partea superioara a programului sunt disponibile aproximativ 40 de rame, toate foarte colorate si unele sunt chiar simpatice. Imaginile astfel modificate se pot salva pe calculator in principalele formate, cum ar fi JPG, PNG, etc.

Photo-Bonny nu este un program de editat poze indispensabil, l-am adaugat in aceasta lista doar pentru usurinta de folosire si pentru faptul ca puteti sa creati poze amuzante, care sunt la moda pe site-urile de socializare precum Facebook. Nu trebuie sa il confundati cu programul Photo-Bon, care apartine aceluiasi site, dar este contra cost. Download Photo-Bonny.

Distribuie pe Social Network

Lasa un comentariu

Close