Minitool Power Data Recovery Free Edition
Program de recuperat date si fisiere sterse de pe HDD card de memorie sau memory stick

Minitool Power Data Recovery Free Edition este un program gratuit cu care putem recupera fisiere sterse din calculator, date de pe hard disk deteriorar sau formatat, partitii sterse sau pierdute, recupereaza date de pe CD sau DVD, carduri de memorie, memory stick sau unitati flash.

Versiunea free a acestui program de recuperat date sterse este identica cu cea comerciala in ceea ce priveste recuperarea datelor de pe CD sau DVD (formate ISO, Joliet, UDF) si de pe carduri de memorie, in schimb pentru recuperarea datelor de pe hard disk sunteti obligati sa instalati programul (in versiunea care trebuie platita nu), deci ca sa puteti recupera datele eliminate trebuie sa instalati programul pe o alta partitie decat aceea de unde doriti sa recuperati fisierele sau sa conectati HDD-ul prin USB.

Folosind acest software de recuperat date vom avea rezultate foarte bune, cu un pic de atentie si rabdare de obicei putem sa recuperam cam tot ceea ce dorim.

Interfata grafica este draguta, dar mai ales intuitiva; ca sa recuperati datele pierdute trebuie doar sa urmati pasii indicati de program.

Cum se foloseste Minitool Power Data Recovery Free Edition? Foarte simplu si usor! Mai intai descarcati programul (gasiti link-ul de download la sfarsitul articolului) si instalati-l pe calculator. Dupa cum am mai spus, evitati sa il instalati pe aceasi partitie a HDD-ului de unde doriti sa recuperati datele. Inainte de a lansa programul conectati HDD-ul extern sau cardul de memorie de pe care doriti sa recuperati fisierele la calculator. Lansati programul, alegand optiunea “I am a home user, please launch minitool power data recovery free edition”.

In continuare va voi prezenta optiunile puse la dispozitie de acest software:

1. Undelete Recovery este optiunea care permite sa recuperati fisierele sterse de pe HDD, card de memorie sau CD/DVD. Ca sa folositi aceasta optiune trebuie sa faceti click pe ea, apoi alegeti de unde doriti sa recuperati datele (card de memorie, flash pen, etc.) si in fine faceti click pe “Recover”. Programul va incepe sa caute fisierele sterse si odata ce a terminat va vizualiza o lista cu tot ce a gasit. Selctati fisierul care doriti sa il recuperati, apoi faceti click dreapta alegand optiunea “Recover” si apoi faceti click pe “Browse” ca sa selectionati destinatia unde doriti sa salvati fisierul. In fine faceti click pe OK. Cand programul termina de recuperat va avertizeaza cu o mica fereastra.

2. Damaged Partition Recovery va permite sa recuperati fisiere de pe partitii pierdute sau formatate. Daca doriti sa folositi aceasta optiune faceti click pe ea si alegeti partitia unde programul va cauta eventualele partitii pierdute, apoi faceti click pe “Full Scan”. Programul va incepe sa caute partitiile fomatate si cand termina de cautat alegeti partitia pierduta si faceti click in stanga pe “Show File”. Veti vedea toate fisierele pe care a reusit sa le recupereze. Ca sa le salvati, alegeti fisierul care va intereseaza, click dreapta apoi si alegeti “recover”, click pe “Browse” sa alegeti destinatia si apoi pe OK.

3. Lost Partition Recovery este optiunea care permite a recuperati date de pe partitii sterse. Daca sunteti interesati de aceasta optiune faceti click pe ea si alegeti drive-ul (HDD intern, extern, flash pen, etc.) unde sa caute eventualele partitii sterse, apoi faceti click pe “Recover”. Cand de termina cautarea alegeti partitia pe care ati pierdut-o si faceti click pe “Show File”, astfel gasiti toate fisierele gasite de program pe partitia stearsa. Ca sa salvati urmati aceasi procedura ca mai sus.

4. Digital Media Recovery permite sa recuperati poze, muzica si video de pe un card de memorie, memory stick sau pendrive. Ca sa folositi aceasta optiune faceti click pe ea, alegeti dispozitivul unde sa caute fisierele si apoi faceti click pe “Full Scan”. Cand termina cautarea ca sa salvati fisierele urmati aceasi pasi ca mai sus.

5. CD/VD Recovery permite sa recuperati fisiere de pe CD sau DVD sterse sau formatate. Ca sa folositi aceatsa optiune faceti click pe ea, alegeti suportul optic (CD sau DVD) si faceti click pe “Full Scan”. Odata ce a terminat cautarea faceti click pe fisierul dorit sa il selectati, apoi click dreapta si alegeti “Recover”, selctati destinatia si in fine faceti click pe OK.

Sper sa va ajute acest program sa recuperati fisierele pierdute.

Mai multe detalii despre acest software de recuperat date gasiti pe site-ul oficial.

Download Power Data Recovery Free Edition


Distribuie pe Social Network!
5 Responses to Minitool Power Data Recovery Free Edition

 1. Corina says:

  bun programul, am reusit sa recuperez niste fotografii de pe un card de memorie pe care credeam ca nu le mai recuperez niciodata.

 2. atty says:

  cum sa descarc programul ca sa mi recuper de pe un dvd fisierele mele ? nu ma pricep… :cry:

 3. Doru says:

  Foarte, foarte bun! Am recuperat pozele de pe o partitie formatata din greseala. Multumesc mult!

 4. andreea says:

  Buna se pot recuper date de pe un hard formatat cu acest program?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>