Program gratuit de modificat video: AviDemux
Avidemux - program de editat video gratis simplu si usor de folosit

Avidemux este un program de editat video gratuit, proiectat si dezvoltat pentru utilizatorii care doresc un program simplu de folosit pentru modificarea de baza a fisierelor video. Acest software este compatibil cu majoriatea formatelor video folosite, de exemplu, AVI, MPEG, MP4, DVD si ASF si ofera o serie de instrumente pretioase pentru editarea fisierelor video, spre exemplu, permite taierea unei bucati dinr-un video, decupare (adica optiunea, de exemplu, sa inlaturati bordurile negre de deasupra si de jos dintr-un video), unirea a doua sau mai multe videoclipuri sau conversia unui video dintr-un format in altul.

Interfata grafica nu este una dintre cele mai frumoase, dar este foarte intuitiva, imediat se intelege cum functioneaza acest program. Avidemux nu ofera multe optiuni avansate pentru editarea fisierelor video, astfel nu se poate considera un program profesional, dar poate faptul ca pune la dispozitie putine optiuni este un bine, pentru cei mai nepriceputi in acest domeniu, astfel este mai usor de invatat sa il foloseasca.

Optiunile programului sunt toate puse la vedere, astfel se pot accesa cu mare usurinta. In partea centrala se gaseste playerul care permite vizualizarea filmului pe care doriti sa il modificati. Imediat dedesubt sunt amplasate principalele comenzi pentru player: inainte, inapoi, pauza, stop, etc. In coloana din stanga sunt asezate principalele optiuni pentru codificarea fisierelor video, iar in fine deasupra, aveti la dispozitie un comod meniu care permite accesarea functiilor avansate.

Folosirea programului este usoara, dupa ce incarcati fisierul video pe care doriti sa il modificati puteti sa folositi toate instrumentele puse la dispozitie, optiunile de configurare si filtrele ca sa aplicati modificarile dorite. Aveti la dispozitie instrumente pentru redimensionare, rotire, decupare (crop), sa reglati culorile, sa taiati bucati di video, sa adaugati subtitrare, etc. Toate instrumentele sunt impartite in categorii, deci este usor sa gasiti ceea ce cautati, de exemplu, filtrul artistic pe care doriti sa il aplicati. Toate modificarile se pot previzualiza inainte de salvare si daca sunteti multumiti de rezultat puteti sa incepeti procesul de modificare. Salvarea o puteti face in diferite formate video sau in formate prestabilite compatibile cu unele dispozitive, ca de exemplu, iPhone, DVD,Sony PlayStation, etc.

Avidemux l-am testat pe un calculator mai vechi cu Windows XP, procesor Intel Celeron 1200MHz si RAM 512MB si pot sa spun ca am obtinut rezultate bune in ceea ce priveste timpul de codificare. Pe un calculator mai recent, cu un procesor puternic sunt sigur ca este foarte rapid.

In concluzie mai spun ca niste functii avansate prezente la alte programe din acest sector nu ar fi stricat, astfel si utilizatorii cu pretentii mai mari ar fi fost multumiti. Il recomand utilizatorilor care doresc un program simplu si puternic cu care sa efectueze modificari de baza, fara sa fie nevoiti sa caute programe mai complexe, care probabil costa.

Incercati si aceste 2 programe de modificat video gratis, Videopad si VSDC Free Video Editor, daca doriti sa incercati si alte alternative.

Articol original scris in data de 18.02.2009, actualizat in 18.11.2013.

DOWNLOAD Avidemux


Distribuie pe Social Network!
29 Responses to Program gratuit de modificat video: AviDemux

 1. Ciprian says:

  Foarte bun.  :)
  E simplu, nu e complicat ca celelante programe.  :-|
  Multumesc.  :wink:

 2. Mocanu says:

  E super tare si usor de folosit e misto :) :) :)

 3. Florin says:

  Imi place programul, este foarte bun si usor de utilizat. Mersi :wink:

 4. yulian says:

  foarte simplu  mersi mult :wink: :-D :lol: :-P :roll:

 5. Alex says:

  e kiar bun programul MULTUMESC :wink:

 6. Anonim says:

  la ce te ajuta ma???? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

 7. Anonim says:

  la ce te ajuta ma

 8. Saby says:

  super. usor de folosit,simplu si frumos. celelaLTE PROGRAME ERAU F COMPLICATE  :oops:

 9. dessa says:

  CUM POT TAIA SI LIPI UN FILM(sa scot reclamele)?

 10. Marius says:

  Cum pun efecte?

 11. lary says:

  Cum se foloseste :(

 12. kappa says:

  nu poti baga mai multe filmari unu langa altul ? ?:D

 13. aminuitza says:

  ms ms ms ms multttttttttttt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 14. alex says:

  nu stiu sal folosesc

 15. Marcel says:

  ba uitativa pe site la informati :)) sunteti nebuni cititi in *** …..

 16. Stefy says:

  De ce nu mere sa il downloadez :-w sa ma ajute cineva plizzz

 17. bossul says:

  tare

 18. vali says:

  eu nu lam downlouadat dar sami spuna cine va ca vreau sa stiu :wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: plzzzzzzzzzzzzzzzz sa ma ajute cineva :-o

 19. vali says:

  spunetzi il descarc sau nu?

 20. Anonim says:

  cum il downloadez ? :|.

 21. paul says:

  ba cum sai dau claritate

 22. alin says:

  am nevoie de ajutor cum modificat un movie cu accest program?

 23. daria says:

  da cum se foloseste nu inteleg nik? :-|

 24. eliza says:

  da cum il descarc………? 8-O :?: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: 8-O 8-O 8-O

 25. […] editor video non-linear. Acest lucru inseamna ca, spre deosebire de celelate editoare video free (AviDemux sau VideoPad), in cazul in care fisierele video vin intr-o secventa liniara si o anumita ordine, […]

 26. RAisa says:

  de ce nu pot sal pun pe net????????????

 27. Ciobanu.O says:

  Merge si de modificat si latimea unui video – adica sa nu se vada oval ci sa se vada normal ..

 28. Andrei says:

  cum naiba se lipesc 2 filme cu programul asta ?? o fi simplu dar pare o porcarie care stie doar sa taie din media..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>