Program de editat video simplu si bun: VideoPad
Program de editat video gratis bun simplu si usor de folosit

VideoPad Free este un program de modificat video, bogat in functii si optiuni, cu o interfata grafica intuitiva si usor de folosit.

Este un program complet gratuit (exista si o versiune care trebuie platita cu cateva optiuni in plus) care poate fi folosit doar pentru scopuri personale.

Instalarea programului este foarte rapida si usoara trebuie sa acceptati “Termenii si Conditiile” si apoi sa lasati selectionate sau sa deselectionati eventualele alte programe propuse daca nu le doriti, programe care oricum pot fi instalate oricand. Programul este disponibil doar in limba engleza, dar interfata grafica este foarte intuitiva, facand din VideoPad un software usor de folosit si pentru utilizatorii mai nepriceputi.

Fereastra principala a programului este impartita in mai multe ferestre, in care aveti controlul complet asupra fisierelor video si a proiectului pe care il creati in modalitatea “Timeline”. Cu ajutorul butonului “Add Media” sau si mai simplu cu “Drag & Drop” puteti sa incarcati fisierele multimediale in fereastra “File”, unde sunt importate si convertite pentru adaugarea in proiect. Fiecare fisier multimedial este considerat de software un “clip”. Selectionand fiecare fisier importat, VideoPad furnizeaza o previzualizare a clipului, aratand cadrele daca ati selectat un fisier video si aratand bitrate-ul in cazul fisierelor audio. In fereastra de previzualizare puteti sa faceti primele modificari indicand punctul de inceput si de sfarsit a clip-ului, care apoi este importat in timeline-ul proiectului facand click pe sageata verde “Add clip to sequence”. Tot in fereastra de previzualizare, daca faceti click dreapta, puteti sa activati o functie avansata de control cadre ca sa vizualizati cadrul precedent sau succesiv. Odata ce ati adaugat fisierele in proiect, este posibil sa efectuati o serie de modificari foarte interesante, de exemplu sa taiati parti din video si sa adaugati efecte de tranzitie intre clipuri, avand la dispozitie o vasta librarie cu mai mult de 50 de efecte video diferite.

Si manipularea audio este foarte simpla, daca un clip are un track audio nativ acesta va fi afisat sub cadru in timeline atunci cand clipul este adaugat proiectului. Daca doriti puteti sa alegeti un fisier audio de pe calculator sau un efect sonor de la “Sound Library NCH”, facand click dreapta pe un spatiu gol pe timeline si selectand “Add Sound Effect From NCH Sound Effct Library”. Fisierul va fi descarcat si inclus in proiect. Si audio poate fi manipulat asa cum doriti. Fisierele audio pot fi mutate pe timeline sau taiate asa cum doriti. Foarte interesanta si utila functia “Record Narration”, care permite cu ajutorul unui microfon sa inregistrati vocea, de exemplu penru crearea de tutoriale video.

Pe langa usurinta de utilizare de care v-am vorbit deja, VideoPad suporta foarte multe formate audio/video. Puteti sa importati fisiere video in formatul avi, mpeg, wmv, divX, Xvid, mpeg1, mpeg2, mpeg4, mp4, mov, vob, ogm, .3gp, H.264, RM; sa adaugati in proiect imagini in formatul bmp, gif, jpg, jpeg, png, tif, tiff, psd, tga, pcx si fisiere audio in formatul wav, mp3, mp2, mpga, m4a, ogg, avi, mid, flac, aac, wma, au, aiff, ogg, raw, dvf, vox, cda. Puteti de asemenea sa capturati video diect de la camere video DV, VHS sau de la webcam si sa le incarcati direct in proiect.

Ceea ce face din VideoPad un program foarte flexibil este posibilitatea, dupa ce ati terminat de editat proiectul, sa salvati fisierul video intr-o mare varietate de formate. Facand click pe “Save Movie” puteti sa salvati in mai multe modalitati:
– DISC, unde puteti sa alegeti intre optiunile DVD-Video sau un disc de date, cu o multitudine de formate in ceea ce priveste rezolutia si formatul ecranului.
– Computer/Data, puteti sa salvati proiectul final pe calculator in formatul avi, wmv, asf, mpg, 3gp, mp4, mov, flv, svf si rm.
– Image Sequence, puteti sa salvati cadrele singulare in imagini.
– Upload, va pune la dispozitie instrumentele ca sa incarcati clipurile video pe YouTube, Facebook si Flickr.
– Stereoscopic 3D, va da posibilitatea sa creati un video in 3D, care se poate vedea cu ochelari speciali care suporta vizionarea tridimensionala.

In concluzie pot sa spun ca VideoPad Free este un bun program de modificat video, foarte indicat pentru utilizatorii cu putina experienta in acest sector si care au nevoie de un software usor de folosit ca sa modifice sau sa uneasca mai multe clipuri video sau fisiere audio. Programul este distribuit freeware, cu mici limitari fata de versiunea care trebuie cumparata in ceea ce priveste salvarea clipului video final si se poate folosi doar pentru scopuri personale. Pentru cine doreste sa incerce si alte alternative gratuite va recomand Avidemux si VSDC Free Video Editor.

Articol original scris in data de 25.02.2010 si actualizat in 17.11.2013.

Download VideoPad Free


Distribuie pe Social Network!
One Response to Program de editat video simplu si bun: VideoPad

  1. […] non-linear. Acest lucru inseamna ca, spre deosebire de celelate editoare video free (AviDemux sau VideoPad), in cazul in care fisierele video vin intr-o secventa liniara si o anumita ordine, acest software […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>