Program de recunoastere file audio: Tunatic
Program de recunoscut melodii gratis pentru Windows si mac

Tunatic este un program gratuit pe care il putem folosi la recunoasterea melodiilor. Este foarte util daca auzim o melodie la radio, TV, video Youtube sau alta sursa si nu ne mai amintim cum se numeste acea melodie. Este deajuns ca Tunatic sa “auda” melodia (apropiem microfonul computerului de sursa) si prin intermediul internetului se leaga la baza de date proprie si in cateva momente va da detaliile despre melodia ascultata in acel moment.

Este un program destul de interesant, functioneaza bine si recunoaste un numar destul de mare de melodii, exceptie facand muzica clasica.

Interfata grafica este foarte mica, dupa instalare si lansare veti vedea o mica ferestra albastra unde este scris “Tunatic Ready” si daca microfonul este dotat de un led il veti vedea aprins, ceea ce inseamna ca programul foloseste microfonul.

Din pacate Tunatic nu recunoaste melodiile daca o fluieram sau o cantam (fredonam), ca sa recunoasca o melodie trebuie “sa auda” melodia originala, recunoasterea nu se bazeaza pe timbru vocal ci pe melodia insasi. De multe ori are nevoie de mai mult timp pana gaseste titlul melodiei, acesti timpi de asteptare sunt influentati si de conexiunea internet pe care o aveti. Deci aveti rabdare si asteptati completarea operatiei. Odata ce a gasit melodia in baza de date veti vedea titlul in micuta fereastra. Daca faceti click pe sageata verde puteti obtine si alte informatii despre melodie, sa o descarcati de pe iTunes, etc.

Pentru alte detalii sau download accesati acest site.


Distribuie pe Social Network!
5 Responses to Program de recunoastere file audio: Tunatic

 1. negru says:

  mie nu imi merge :cry: ..imi zice ca nu ii cv bine si nu recunoaste :?: :?: :?:

 2. MisterY says:

  JAF DE PROGRAM, NU MERGE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!:

 3. anonim says:

  mie nu imi merge!!! :evil:

 4. Antonim says:

  @Mistery: uita-te in primul rand la tine. Esti un adevarat mister. Cu accentul pe e.
  Daca esti incompetent macar nu-ti posta prostia. Nu de alta, dar ii dezinformezi pe altii.

  Daca din Control Panel > Sound and audio devices > Audio > Sound recording > Volume este selectata corect intrarea si nivelul de semnal programul functioneaza foarte bine.

 5. Cristi says:

  Merge
  :wink:
  Rapid si usor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>