Free OCR to Word: Program de extras text din poze sau documente scanate
Free OCR to Word

 Free OCR to Word este un foarte bun program gratuit de extras textul din imagini, poze sau documente scanate.
De multe ori avem nevoie sa copiem in Word (.doc) sau intr-un simplu file .txt documente disponibile doar pe hartie, solutia este sa scriem cuvant cu cuvant tot texul, dar daca avem un text foarte lung solutia cea mai buna este sa folositi un program OCR (optical character recognition), iar daca acest program este si gratis si mai bine!
Astazi va prezint Free OCR to Word, software free OCR, compatibil cu toate versiunile Windows, care ne permite sa copiem textul din documente scanate si sa le salvam in format Word sau .txt. Daca documentul il avem deja scanat si salvat in format imagine, Free OCR to Word suporta majoritatea formatelor mai des folosite ca de exemplu: JPG, JPEG, PSD, PNG, GIF, TIFF, BMP, etc. Daca documentul nu este scanat avem optiunea sa pornim scanerul direct din program, alegand sa importam textul in alb/negru sau in culori. Mai avem si optiunea de al limita copierea textului doar la o anumita portiune din document.
Interfata grafica este simpla si intuitiva, dupa instalarea si lansarea programului pentru a importa textul trebuie sa facem click pe Open, alegem parcursul imaginii de pe care dorim sa copiem textul si imediat vom regasi imaginea in partea stanga a programului.Pentru a extrage textul facem click pe OCR si in cateva secunde vom aveam textul din imagine in partea dreapta a programului unde vom verifica si corecta eventualele greseli. Pentru a salva apoi textul, in cartela Document avem optiunea sa salvam in Microsoft Word (in mod automat porneste progamul MS Word) sau daca dorim sa salvam intr-un simplu fisier text facem click pe Save Text si apoi indicam parcursul unde vrem sa salvam fisierul.
Daca dorim sa importam textul direct de la scanner trebuie sa facem click pe Scan, selectionam scannerul disponibil, facem click pe OK, in noua fereastra care apare facem setarile dorite si pornim scanarea. In cateva secunde vom avea textul la dispozitie in program spre corectarea eventualelor greseli si salvarea acestuia in format .txt sau .doc.
Pentru alte detalii si DOWNLOAD intrati pe site-ul oficial.


Distribuie pe Social Network!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>