Cel mai bun program de modificat poze gratuit
Cel mai bun program de modificat poze gratis - Download program gratuit de modificat poze

O categorie importanta si foarte cautata de catre utilizatorii de computer este aceea formata din programele de modificat poze. Aceste programe (daca sunt gratuite si mai bine) va permit sa corectati sau sa imbunatatiti aspectul unei fotografii care nu a iesit prea bine, punandu-va la dispozitie instrumentele necesare pentru efectuarea acestor operatii.

Modificarea de imagini este o munca pentru multi profesionisti din acest sector, dar pentru si mai multi dintre voi este o pasiune cu care doriti sa faceti pozele proprii cat mai frumoase si mai sugestive.

Pentru ca in ultimul timp au aparut foarte multe programe de modificat poze gratis, simple si usor de folosit, care fac aproape tot in mod automat, a permis tuturor, inclusiv si celor mai nepriceputi cu calculatorul, sa se distreze modificand pozele.

Dar care este cel mai bun program de modificat poze gratuit? Eu in acest articol am facut un clasament in functie de cele mai folosite, cele mai simple de folosit si cele care au functii si optiuni sa statisfaca nevoile tuturor utilizatorilor, mai priceputi si mai nepriceputi cu programele de grafica.

Premisa: acest clasament este personal, foarte influentat de modul si capacitatile mele de a folosi aceste programe si un pic influentat de varsta programului si comunitatea care dezvolta aplicatia.

1. GIMP este programul preferat de mine pentru modificarea pozelor si aproape ca poate sa inlocuiasca Adobe PhotoShop. Acest software a fost conceput prima data in 1995 derivand din proiectul unor studenti, astazi fiind dezvoltat de o mare comunitate de voluntari. Despre functiile si optiunile puse la dispozitie de GIMP am scris in acest articol, deci nu are rost sa mai repet toata povestea. Este compatibil cu Windows, Linux si Mac. Din acest program deriva si GimpShop, practic este GIMP cu interfata grafica schimbata ca sa se asemene cat mai mult cu PhotoShop. Vreau sa precizez ca GIMP nu este o clona PhotoShop. Din pacate interfata grafica nu este prea intuitiva si din cauza nenumaratelor functii, optiuni si instrumente puse la dispozitie nu este un program usor de invatat. GIMP este un program mai mult destinat profesionistilor din acest sector, utilizatorii mai nepriceputi vor gasi acest software foarte greu de folosit. Din fericire, fiind dezvoltat de o mare comunitate internationala, pe internet si pe site-ul oficial se gasesc foarte multe tutoriale din care puteti sa invatati cum se foloseste. Odata ce ati inteles cum se foloseste si va dati seama ce poate sa faca fiecare instrument pus la dispozitie sunt sigur ca il veti aprecia la adevarata sa valoare.

2. Photoscape este un alt program de modificat poze gratuit, care spre deosebire de GIMP este mult mai usor de folosit, destinat atat utilizatorilor avansati dar mai mult utilizatorilor incepatori care se apropie pentru prima data de lumea graficii. Este un program all-in-one, cu foarte multe functii si optiuni, toate accesibile cu doar cateva click-uri. Si despre Photoscape am scris un articol unde descriu in mod mai amanuntit toate functiile puse la dispozitie. Deci cine doreste cititi si acest articol: Photoscape. Pe langa instrumentele de baza de modificare, Photoscape pune la dispozitie nenumarate filtre si efecte speciale, optiuni de realizare de colaje de poze (aduna mai multe poze intr-una dispuse in diferite moduri), un instrument sa modificat mai multe poze deodata si realizarea de GIF animate. Sfatuiesc toti cei care sunt mai nepriceputi in acest domeniu si care doresc un program usor de folosit pentru modificarea pozelor sa inceapa cu acest program.

3. Paint.NET este un program bun si gratis de modificat poze sau imagini, cu o interfata grafica intuitiva, foarte usor de folosit. Meniurile sunt bine gandite si orice functie este usor de gasit. Acest software ofera pe langa optiunile de baza (decupare, rotire, redimensionare, adaugare de text, corectarea culorilor si a luminozitatii), foarte multe instrumente de desen cu mana libera si unele instrumente de grafica vectoriala de baza. Efectele speciale si filtele sunt putine in comparatie cu alte programe de acest tip, dar se pot adauga multe plugin-uri gratuite, disponibile pe forumul oficial, cu care puteti sa adaugati noi filtre si efecte. Indicat pentru utilizatorii incepatori care cauta un program usor de folosit cu acre sa faca mici modificari propriilor fotografii.

4. Photofiltre Free este poate programul cel mai usor de folosit pentru editarea pozelor. Caracteristica care ne sare imediat in ochi este numarul foarte mare de filtre artistice puse la dispozitie. Este un program orientat mai mult aplicarii de efecte si filtre pe poze, dar gasiti si unele instrumente de baza care sunt prezente la orice program din acest sector. La inceput pare un program pentru incepatori, dar folosindu-l sunt sigur ca si utilizatorii cu pretentii mai mari il vor gasi demn de luat in seama. Daca doriti sa cititi mai multe despre acest program am scris un articol care poate fi citit facand click pe Photofiltre Free. Foarte interesant numarul mare de formate imagine compatibile cu acest program: reuseste sa deschida si sa modifice aproape toate formatele inclusiv cele mai complexe cum ar fi PSD, PSP, SGI, Metafile, Icona, Autodesk, Paintbrush, Targa.

5. Photo Pos Pro este un alt program de modificat poze gratis care la inceput era un program comercial, adica trebuia cumparat. Plin cu efecte speciale si filtre artistice, contine toate functiile si optiunile demne de un program din acest sector: puteti sa corectati culorile, contrastul, luminozitatea, ochii rosi, sa adaugati forme geometrice, sa modificati pozele pe mai multe straturi (layer) si multe alte optiuni de baza, cum ar fi rotirea, redimensionarea, taierea unor parti din poza si adaugarea de text. Interfata grafica este foarte intuitiva, facand acest software foarte usor de folosit.

6. Google Picasa este un program magnific orientat spre gestionarea si vizualizarea pozelor. In ultimele versiuni au fost adaugate foarte multe filtre si efecte cu care puteti sa infrumusetati pozele personale, multe dintre acestea fiind automate, deci usor de folosit. O functie foarte cautata de majoritatea celor care doresc sa modifice pozele, este aceea de a combina 2 sau mai multe poze intr-una singura. Nu este vorba de un colaj e poze unde asezati mai multe poze in diferite forme formand o singura poza, ci de a lua diferite elemente din mai multe poze si sa le combinati. De exemplu sa schimbati fundalul unei poze ca sa apara ca a fost facuta in alt loc sau sa eliminati obiecte sau persoane dintr-o poza. Aceasta optiune este prezenta in Google Picasa si pot sa spun ca trece de orice test foarte bine. Tot cu acest software puteti sa creati slideshow de poze, adica un video format din multe poze cu muzica pe fundal. Se pot adauga multe efecte de tranzitie, animatii intre o poza si alta sau sa adaugati text si titluri cu efecte. Cu adevarat foarte bun, ca toate programele oferite in mod gratuit de catre Google.


Distribuie pe Social Network!
One Response to Cel mai bun program de modificat poze gratuit

  1. ilica says:

    foarte frumos ami plake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>